Räv-rappare greps i Tunisien

Bild: Polisen Tunisien
  • Fredag 3 nov 2023 2023-11-03
E-post

Rapparen Remon ”5iftyy” Ghide, som uppges vara en av gängledaren Rawa Majids närmsta män, är en av de fem svenska medborgare som nyligen greps av polisen i Tunisien, rapporterar Expressen.

De fem gripna utreds nu av tunisisk anti-terror-polis som riktar in sig mot fenomenet ”islamo-gangsterism”, där knarkhandel och radikal islamism blandats och kriminella gäng samarbetar med jihadistgrupper.

Ghides mest populära låt på Spotify har över 24 miljoner spelningar, och i juli 2021 dömdes han till två år och tio månaders fängelse för narkotikabrott.

Efter att Ghide släpptes från sitt fängelsestraff har han allt mer agerat som en ”gangfluencer” för det kriminella nätverket Foxtrot, som han refererat till i texter, videor och inlägg på sociala medier.

Nyligen höll Mustafa ”Benzema” Aljiburi, som står Majid nära, en presskonferens som livesändes på Remon Ghides Instagram-konto.

Där hävdade Aljiburi att han fingerat sin egen död för att lura Foxtrot-fraktionen som leds av Ismail ”Jordgubben” Abdo på en miljon dollar.

– Du gav en miljon dollar för en bild med Benzema i handbojor. Benzema har knullat dig, hälsade Aljiburi Abdo under sändningen, rapporterade Expressen.

Läs även: Svenska gängmedlemmar gripna i Tunisien och Frankrike

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag