Rebecca Uvell har löst medlemskap i Miljöpartiet

Den borgerlige debattören Rebecca Uvell. Foto: pressbild uvell.se
  • Fredag 6 apr 2018 2018-04-06
E-post 870

STOCKHOLM ”Som numera företrädare för MP – det räcker ju med att vara medlem och ha många följare och jag har 3 ggr fler följare än Frick – ser jag fram emot fruktsamma samtal med andra miljövänner i helgen online”, skriver den borgerliga debattören Rebecca Uvell när hon meddelar att hon löst medlemskap i Miljöpartiet.

Efter att Nyheter Idag-medarbetaren Chang Frick löst medlemskap i Moderaterna uppstod en diskussion på Twitter där miljöpartisten Magda Rasmusson hade invändningar. Enligt Rasmusson har Moderaterna ett ansvar för både riksdagskandidaten Ann Heberlein och medlemmen Chang Frick.

”Till er som tycker att Moderaterna saknar ansvar för Heberlein och Frick pga ’de har ju inga uppdrag’. De har alltså ca två-tre gånger så många följare som partiets gruppledare och ekonomiskpolitiska talesperson”, skriver Rasmusson på Twitter.

Detta fick den borgerliga debattören Rebecca Uvell att reagera. Nu meddelar Uvell på både Twitter och Facebook att hon löst medlemskap i Miljöpartiet.

”Hej @magdarasmusson Nu är vi med i samma parti! Äntligen! Och jag har ju betydligt fler följare än du. Så nu är allt jag skriver ditt och Isabella Lövins problem”, skriver Uvell på Twitter.

”Det skulle förvåna mig väldigt”

Nyheter Idag har talat med Hanne Simonsen, pressekreterare hos Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind. Simonsen känner inte till att Rebecca Uvell blivit medlem i MP när Nyheter Idag ringer.

– Det skulle förvåna mig väldigt, säger hon.

Rent generellt är alla välkomna som medlemmar så länge inte syftet är att uppenbart motverka partiets intressen, förklarar hon.

– Alla är välkomna i Miljöpartiet. Sen måste man som medlem arbeta för partiets intressen och inte motarbeta partiet. Då riskerar man uteslutning. Det är så alla partier har det.

Har ni som parti något ansvar över Rebecca Uvell som medlem?

– Det är en hypotetisk fråga, säger Simonsen.

Nyheter Idag söker Rebecca Uvell för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag