Rebecca Uvells krigsförklaring: ”Måste sätta stopp för hur fackförbunden beter sig”

Rebecca Uvell slåss för den svage småföretagaren mot det mäktiga LO-förbundet. Bilden är ett montage. Foto: CC Holger Ellgaard / Pressbild uvell.se
  • Torsdag 7 maj 2015 2015-05-07
E-post 298

STOCKHOLM Efter att lokaltidningen Corren, Nyheter Idag samt sajten Bubbla och fler medier uppmärksammat fackets konflikt med Ingeborgs Bageri har allt fler kommit att kritisera LO-förbundet Livs i hårda ordalag. En av de mer högljudda är Rebecca Uvell som i princip förklarar krig mot fackförbunden. ”Vi måste sätta stopp för hur facken beter sig”, skriver hon på sin blogg.

Efter att det mäktiga LO-förbundet Livs av ren prestige valt att stämma det lilla fåmansföretaget Ingeborgs Bageri om 650 000 kronor har fördömanden rasat. Hårdast kritik kommer inte helt oväntat från den borgerlige debattören Rebecca Uvell som förklarat villkorslös solidaritet med arbetarna Sema och Ahmed som kämpar för att få snurr på det lilla bageriet.

Skicka in din berättelse till Uvell

I en rad blogginlägg har Uvell kritiserat fackförbundets metoder i hårda ordalag, något som slutade med bråk om fackförbundets egna pressbilder som Uvell råkade använda till fackpamparnas förtret. Nu kastar Uvell handskarna en gång för alla och uppmanar allmänheten att inkomma med egna berättelser om hur fackförbunden agerar mot småföretagare.

”Har du eller någon du känner drabbats av fackets maktmissbruk? Fackförbund spelar ingen roll, alla historier är intressanta. Det spelar heller ingen roll när detta hände, det kan vara länge sedan”, skriver hon i sin blogg och uppmanar allmänheten att mejla henne.

Vill visa solidaritet med Ingeborgs

I sin blogg berättar Uvell att hon vill visa att det inte bara är Ingeborgs som behandlas hänsynslöst av de mäktiga fackförbunden. Istället menar hon att det finns massor av exempel där de med hjälp av Socialdemokraternas lagstiftning kan utpressa små företagare genom blockad och andra metoder.

För säkerhets skull poängterar Uvell även att hon har förståelse att folk kan vara rädda för att berätta om vad man utsatts för. Därför har du som tipsare rätten att få vara anonym och hon kommer inte vidarebefodra namnen till någon. Om du också vill tala ut om traumatiska fackliga övergrepp mejlar du till [email protected]. Det går såklart även bra att tipsa Nyheter Idag.

I ett SMS till Nyheter Idag betonar Uvell att vi får lov att använda bilden på henne eftersom det är en pressbild.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag