Regeringen ändrar grundlagen om yttrandefrihet – Allt du behöver veta

  • Torsdag 1 dec 2022 2022-12-01
E-post 0

Det är turbulenta tider vi lever i, minst sagt. Många svenskar är besvikna över både föregående och nysatt regering på flera punkter. Att gå med i Nato är en av de frågorna där folket inte fått tala överhuvudtaget. Att gå med i Nato innebär en hel del förändringar för Sverige, med de krav som bland annat Turkiet har för att vi ska få gå med.

Inte nog med detta, så har nuvarande regering nyligen röstat för en förändring i grundlagen, vilken var ett stort skydd för oss gällande vår yttrandefrihet. En stor anledning till denna förändring kan ha en stor del med de krav som sätts utifrån på Sverige för ett inträde i Nato.
Det hela skapar en känsla av otrygghet, ovisshet och brutet förtroende bland väljarna och många är oroliga för ekonomin. Många investerar i aktier, andra gör likt produktägaren Tony Sloterman och satsar på att spela free spins utan insättning på casino.

Att regeringen ändrat grundlagen gällande yttrandefrihet har inte getts särskilt stort utrymme i media, många är inte ens medvetna om vad som skett. Regeringen gör det olagligt och straffbart att berätta om något, både journalister och vanliga människor, som kan skada Sveriges internationella relationer. Detta har folket inte heller fått en talan om. Detta är enorma inskränkningar på vårt demokratiska samhälle, som kommer utifrån, från makter som inte alls har den demokrati vi har arbetat för att ha i Sverige.

Ett hån mot alla eldsjälar som byggt vårt land

Våra förfäder som har levt sig genom krig i Sverige och kämpat mot förtryck och för fler rättigheter, skulle vända sig i graven om de såg var Sverige är påväg. Vår egen regering är uppenbarligen korrumperad av internationella stormakter, där folket inte längre har en talan. Nu finns det alltså till och med en lag som gör det straffbart att uttrycka sig fritt. Yttrandefriheten, som är en av de fundamentala grunder för ett demokratiskt samhälle är hotad – och gemene man har knappt en aning om vad som skett.

Detta innebär att om t.ex militären i Sverige, eller annat ingående Nato-land har gjort något som skadar, så får inte någon berätta om detta. Det skulle vara olagligt att uttala sig exempelvis om att Sverige levererar vapen till andra länder, som kanske inte använts på ett lagligt sätt. De enda partierna som röstade nej på förslaget var Vänsterpartiet och Miljöpartiet – det om något borde skicka en kall kår längs varje svensks ryggrad.

Oroligt i många länder

På grund av styrande regeringar i världens övertramp mot sin egen befolkning pågår just nu stora oroligheter och civil oro på många platser, bland annat i Kina. Kinesiska regimen har implementerat ytterligare covid-lagar och kinas befolkning rasar mot dessa, och stora demonstrationer har setts under senaste veckorna. I Sri Lanka pågår stora protester och våldsamma demonstrationer.

Det är alltså inte bara i Sverige som gällande regering går över sitt folks huvuden, för att få sina egna intressen genomförda. I Natofrågan blir det också svårt att skylla på någon, på grund av regeringsskiftet. Magdalena Andersson var den som ansökte om att gå med i Nato och när ansökan klargörs kommer det att vara den nuvarande regering, och Ulf Kristersson i ledningen, som kommer att se ut som den skyldige. Detta är inte det demokratiska samhälle många av oss varit inbäddade i att tro. Kommer svenska folket också att börja protestera mer högljutt i dessa frågor snart? Det är en intressant fråga som tiden, som inte lär vara särskilt lång, får utvisa.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag