Regeringen beredd diskutera tiggeriförbud med Moderaterna

Åsa Regner. Foto: Socialdemokraterna Värmland
Åsa Regner. Foto: Socialdemokraterna Värmland
  • Tisdag 5 sep 2017 2017-09-05
E-post 3

SVERIGE Den rödgröna regeringen är nu beredd att diskutera ett tiggeriförbud med Moderaterna. Det säger barn, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) till Expressen.

Under en pressträff på tisdagsmorgonen förklarade Moderaternas rättspolitiska talesman Tomas Tobé att Moderaterna vill se skärpta straff, utvisa fler brottslingar samt införa förbud mot tiggeri i hela landet.

Till Expressen säger Åsa Regnér att regeringen är beredd att diskutera ett tiggeriförbud med Moderaterna.

– Vi kan absolut diskutera med Moderaterna om den här frågan, säger hon.

Samtidigt poängterar hon att regeringen inte förbereder något förslag om tiggeriförbud. Däremot har andra åtgärder vidtagits för att försöka bekämpa tiggeriet.

Regnér befinner sig just nu i Rumäniens huvudstad Bukarest för att hitta lösningar på tiggeriproblemet. Anledningen är att många av tiggarna är romer från Rumänien.

Än så länge är Sverigedemokraterna och Moderaterna de enda partierna i riksdagen som vill lagstifta mot tiggeri. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har uttalat sig positivt till kommuners rätt att lokalt förbjuda tiggeri, men förordar inte ett nationellt förbud.

Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet är de starkaste motståndarna till att förbjuda tiggeri.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag