Regeringen i samtal med Facebook för att stoppa ”Fake News”

Foto: Flickr
  • Onsdag 14 feb 2018 2018-02-14
E-post 2435

STOCKHOLM Regeringen vill stoppa ”fejkade nyheter” inför valet 2018. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) vill stoppa det han kallar för propaganda genom att sitta i samtal med Facebook om hur de kan ta ansvar för att rensa i flödet.

Regeringen med bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) i spetsen sitter i samtal med Facebook om hur man ska begränsa spridningen av så kallade ”fejkade nyheter” på nätet. Inför valet 2018 är regeringen väldigt orolig för att information ska spridas som anses vara fejkade, uppger Expressen.

– Vi jobbar för närvarande med regeringen här och tittar på hur vi tar itu med integritetsproblemet i valet i Sverige, säger Antigone Davis, säkerhetschef för Facebook i en intervju med Expressen TV.

Regeringen sitter i samtal med bland annat Google och Twitter men Peter Eriksson menar att Facebook intar en särskild plats i samtalsklimatet. Eftersom det är den största sociala plattformen är regeringen extra mån om att föra dialog med företaget.

– Det är också en viktig fråga när vi kommer till valåret i Sverige. Avsikten är att försöka undvika att vi gör misstag, att informationen kommer ut till människor och att det finns en allmän debatt om informationsflödet, säger Peter Eriksson, till Expressen.

Eriksson menar att allmänheten måste informeras om att mycket av det som skrivs på nätet är propaganda och desinformation. Detta kan vara en risk för samhället berättar ministern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag