Regeringen vill satsa en miljard kronor på ”global jämställdhet”

Sveriges biståndsminister Isabella Lövin vill omfördela pengar från biståndet till flyktingmottagandet. Foto: Wikipedia
  • Tisdag 10 apr 2018 2018-04-10
E-post 2586

SVERIGE Biståndsminister Isabella Lövin (MP) uppger att regeringen kommer satsa en miljard kronor på global jämställdhet. Pengar ska till organisationer som bland annat tittar på könsuppdelad statistik.

I en ny satsning vill regeringen lägga en miljard kronor på att stärka kvinnors och flickors ställning i världen. Biståndsminister Isabella Lövin (MP) menar att det pågår ett internationellt ”backlash” mot kvinnor och att regeringen måste agera, enligt SVT Nyheter.

– Vi ser ett backlash just nu mot det arbete som gjorts under lång tid. Kvinnor har fått det bättre men nu stannar det här upp. Det är starka krafter som vill begränsa kvinnorättsorganisationers arbete, säger Isabella Lövin, språkrör för Miljöpartiet och biståndsminister, enligt SVT Nyheter.

Ett exempel som Lövin tar upp är hur Donald Trump gör det svårare att finansiera organisationer som informerar om abort. Enligt Lövin har regeringen en särskild strategi som riktar sig in på kvinnorättsorganisationer.

Pengarna kommer riktas till olika organisationer, bland annat de som jobbar med att titta på könsuppdelad statistik.

– Dels i organisationer som arbetar globalt med de här frågorna. Sedan kan det också gå till forskning som tittar på könsuppdelad statistik för att ta reda på hur män och kvinnor kan ha olika problem i samhället.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag