Regimtrogna ryssar rasar mot Schwarzenegger

Bild: Kremlin.ru/CC BY 4.0/Faksimil Twitter
  • Lördag 26 mar 2022 2022-03-26
E-post 401

Arnold Schwarzenegger får hård kritik av regimtrogna ryska kändisar efter att hans meddelande till det ryska folket, där han anklagar Putins regim för lögner, blivit viralt. ”Ska han, i Kalifornien, berätta sanningen för oss som lever här?” frågar sig den ryska programledaren Vadim Gigin, medan författaren Zakhar Prilepin felaktigt påstår att Schwarzeneggers far var SS-soldat.

Den amerikanska kroppsbyggaren, skådespelaren och ex-guvernören Arnold Schwarzenegger har fått en viral hit med ett filmat meddelande till det ryska folket som spridits på Twitter och den ryska plattformen Telegram.

I filmen, som har nära 36 miljoner visningar på Twitter, hyllar Schwarzenegger det ryska folket och den ryska tyngdlyftaren Jurij Vlasov och kritiserar den ryska regimen, som han anklagar för anfallskriget mot Ukraina och för att ljuga om krigets motiv.

Läs även: Putins hot mot oligarkerna: ”Avskum och förrädare”

Nu har flera av den ryska regimens anhängare slagit tillbaka mot Schwarzenegger, rapporterar Daily Beast. 

I det regimtrogna tv-programmet ”Söndag kväll med Vladimir Solovievon” kallar programledaren Vadim Gigin Schwarzenegger för ”en hollywoodprodukt”.

– Ska han, i Kalifornien, berätta sanningen för oss som lever här? Det är deras inställning till oss, rasar Gigin.

Gigin anklagar också Schwarzenegger för att ha missförstått tyngdlyftaren Jurij Vlasov, som avled förra året och var motståndare till Sovjetunionens upplösning.

– Vlasov kunde inte överföra sin hjärna med ett handslag och en kopp i present, säger Gigin, med syftning på den kaffekopp från Vlasov som Schwarzenegger visar upp i filmen.

– Schwarzenegger reste två gånger till Irak för att stödja den amerikanska militären och försökte aldrig berätta för det irakiska folket varför de blev förstörda, säger programvärden Vladimir Soloviev.

Schwarzenegger får även kritik från den kvinnliga ryska tyngdlyftaren Maryana Naumova i ett inlägg i en ryska tabloiden Komsomolskaya Pravda, där hon anklagar Schwarzenegger för att ”leva i en alternativ, påhittad verklighet”.

”Det faktum att (Ukrainas president) Mr. Zelensky, som du säger, är jude, hjälper dem inte. Nazism har ingen nationalitet, nazism bygger inte på ordet ’tysk’. Och russofobi är inte bättre än antisemitism” skriver Naumova som menar att den ukrainska regeringen består av nazister och jämför dem med den människofientliga robotintelligensen ”skynet” från Terminator-filmerna.

Den ryska författaren Zakhar Prilepin, som deltagit i kriget i Donbass och eftersöks av ukrainska myndigheter som terrorist, kallar på sin kanal på Telegram Schwarzenegger för ”denna österrikare, denna son till sin far som tjänstgjorde i SS och sårads utanför Leningrad”.

Att Arnolds far Gustav Schwarzenegger var SS-soldat stämmer emellertid inte. Han var visserligen nazist och ansökte om medlemskap i SA, men under Andra Världskriget var han militärpolis.

Läs även: Uppgift: Rysk överste överkörd av egna soldater

Läs även: Kallar Putin ”galen diktator” – SR: ”Det är ju din åsikt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag