Region raderar hälsotips efter raseri: ”Vikt-talibaner”

Bild: Region Värmland
  • Söndag 12 nov 2023 2023-11-12
E-post

Region Värmlands Instagram-inlägg om hälsosamma kostvanor för att hjälpa gravida att gå ned i vikt ledde till en störtskur av hat och hot. Nu har inlägget raderats på grund av hotbilden mot regionens anställda, rapporterar Nya Wärmlands Tidningen.

I ett inlägg på Instagram tipsade Region Värmland gravida kvinnor om hur man går ned i vikt med hjälp av hälsosamma kostvanor.

Men efter en skur av kränkta och upprörda kommentarer har inlägget raderats på grund av hotbilden mot regionens anställda, skriver NWT.

I kommentarfältet anklagades regionen bland annat för ”vikthets”, för att vara ”vikt-talibaner” och ”kvinnohatare”, och en kommentar uppmanade att skjuta ”den ansvariga för kampanjen”.

– Jag tycker inte att vi har publicerat några oanständiga inlägg. Däremot har vi fått oanständiga kommentarer mot vår personal som inte är acceptabelt, säger Marja Rudenhed, biträdande verksamhetschef i Region Värmland, till NWT.

Mer än hälften av alla gravida kvinnor som skrevs in hos barnmorska år 2022 hade övervikt eller fetma, vilket är en betydligt högre andel än för kvinnor i andra delar av landet, enligt Region Värmland.

Läs även: Rödgrönt raseri när blågula sänker reduktionsplikten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag