Reinfeldt inleder valrörelsen – ”Invandringen medför stora kostnader”

  • Lördag 16 aug 2014 2014-08-16
E-post 0

VALET 2014 Moderaterna har inlett sin valrörelse och statsministern förklarade att reformutrymmet är litet för kommande år. Men han förklarade även varför. – Invandringen kommer att bli kostsam för Sverige, sade Fredrik Reinfeldt.

Invandringen stod i fokus när statsminister Fredrik Reinfeldt inledde årets valrörelse med en pressträff. Han pekade på att situationen i Irak och Syrien och andra delar av världen kommer att leda till ökande flyktingströmmar till Europa och Sverige.

För första gången tog statsministern också upp de diskussioner som uppstått om invandringens kostnader. Och statsministern medger nu att invandringen kommer att leda till stora utgifter för samhället.

– Kostnaderna är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering, sa Reinfeldt.

Reinfeldt bad svenska folket att öppna sina hjärtan inför de nya flyktingströmmarna.

– Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat men det är verkligen människor som flyr för sina liv, sa statsministern.

”Humanitär stormakt”

Men alla är inte så tålmodiga som moderaternas partiledare önskar. I kommentarsfältet till artikeln har missnöjda strömmat till och ifrågasatt statsministerns tal.

– Vad händer med oss fattiga, sjuka svenskar med sjukersättning (sjukpension) som får ut ca 7000kr efter skatt? Vad vill de olika partierna göra för oss? skriver en person i ett kommentarsfält i Aftonbladet.

Statsministern hänvisade också till Sverige som en ”humanitär stormakt”, och på Twitter kommenteras nu friskt kring statsministerns utspel.

– Finns det någon gräns hur humana och fina politikerna vill vara med våra pengar? Frågar sig Magnus Dahlberg.

”Tackkort från SD?”

Många påpekar också att moderaterna nu ger samma budskap som Sverigedemokraterna.

– 28 dagar före valet bekräftar statsminister Fredrik Reinfeldt i stora delar det som Jimmie Åkesson & co har pratat om under flera års tid, skriver twittraren ”Brottsanalys”.

Många tror också att statsministerns fokus på invandringen kommer att gynna Sverigedemokraterna i årets val.

– Kommer SD att skicka tackkort och blommor till Reinfeldt som tack för alla nya väljare som kommer att rösta SD i valet? undrar twitterkontot Zesstin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag