Rekordmånga resenärer på nedläggningshotad flygplats

  • Tisdag 8 jul 2014 2014-07-08
E-post 0

STOCKHOLM Flygplatsen i Bromma hotas av nedläggning om Miljöpartiet och Vänsterpartiet får som de vill. Samtidigt är flygplatsen mer populär än någonsin. – Vi ser att vi i juni haft en rekordmånad och har nått ”all time high”, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

Diskussionerna har länge pågått om Bromma flygplats vara eller icke vara. Miljöpartiet adresserade så sent som i sitt tal i Almedalen att de vill lägga ner Bromma flygplats till förmån för bostäder.

– Vad är det som säger att mannen som flyger på affärsresa måste få en egen flygplats mitt inne i centrala Stockholm medan den kvinnliga studenten inte har nånstans att bo?, frågade sig Åsa Romson i sitt Almedalstal.

24 000 jobb hotas

Om Miljöpartiet och Vänsterpartiet får igenom sin politik i Stockholm riskerar många människor att bli utan arbete. Stockholms Handelskammare har försökt uppmärksamma detta en tid och varnar för konsekvenserna.

– Bromma flygplats är en nyckel för fortsatt god tillväxt i hela Sverige. Nedläggningshotet mot Bromma riskerar att försämra flygtillgängligheten till Stockholm och därmed äventyrar vi mängder av jobb, säger Stockholms Handelskammares näringspolitiska expert Daniella Waldfogel.

I en rapport från Stockholms Handelskammare utreds konsekvenserna av en nedläggning av Bromma flygplats. Där har man räknat ut att upp mot 24 000 jobb hotas om flygpatsen skulle läggas ned.

Slår rekord i resenärer

Under juni månad slog flygplatsen rekord i antalet resenärer. Flygplatsen är synnerligen populär för inrikestrafik som ökade med 15 procent till cirka 178 300 resenärer för juni månad.

– Vi ser att vi i juni haft en rekordmånad och har nått ”all time high” i antalet resenärer som valt att resa till eller från Bromma – hela Sveriges cityflygplats. Resenärsantalet är det högsta noterade sedan Linjeflygstiden på 80-talet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag