RevFront samlar in pengar till nazister

  • Fredag 1 aug 2014 2014-08-01
E-post 0

REVOLUTIONÄRA FRONTEN I ett Facebookinlägg uppmanar organisationen Revolutionära Fronten till att samla in pengar som ska gå till ”organiserade nazister”, då medlemmar blivit dömda till skadestånd. – Klart man hjälper kamrater med vad man kan, skriver en person i gruppen.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat att Revolutionära Fronten, förkortat RF, bland annat uppmärksammats för en rå misshandel av två slovakiska gästarbetare. Själva menar RF att de attackerar nazister och högerextremister. I en facebookgrupp uppmanas nu medlemmarna att samla in pengar för skadestånd, som enligt dem själva ska gå till ”organiserade nazister”.

– För ett tag sen blev ett flertal personer dömda för aktioner mot organiserade nazister. Sammanlagt går skadestånd och böter på över hundratusen kronor, pengar som sannolikt kommer att bli till skulder hos kronofogden med allt vad det innebär, skriver RF i sin uppmaning.

Bidrog omgående med femton kronor

Reaktionerna är positiva från flera personer som vill visa sin solidaritet med de dömda individerna. I kommentarfältet till uppmaningen om att bidra, redovisar en person att han omgående satt in femton kronor till insamlingen. Kvar på kontot var fyrtiofyra kronor och sjuttiofyra öre. Men det är fler som är solidariska.

– Klart man hjälper kamrater med vad man kan. Kampen tar aldrig slut!, skriver en annan i kommentarfältet.

Faksimil Facebook

Faksimil Facebook

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag