Riksdagsledamot avhyses från lägenhet – Fylld med ohyra och larver

Regeringens lagförslag innebär att offentlighetsprincipen luckras upp och att grävande journalistik försvåras när regeringen vill skydda offentliga chefer och tjänstemän. Foto: Benjamin Horn (CC-BY 2.0)
  • Tisdag 5 jun 2018 2018-06-05
E-post 168
  1. STOCKHOLM En riksdagsledamot har under flera år bott i en lägenhet fylld med ohyra och en omfattande vattenskada. Oredan är så omfattande att bostadsrättsföreningen begärt av tingsrätten att få avhysa ledamoten.

Under en längre tid har en bostadsrättsförening i centrala Stockholm försökt få kontakt med den riksdagsledamot som bor i bostaden. Anledningen är att lägenheten har blivit en sanitär olägenhet och fylld med bland annat larver, uppger Aftonbladet.

Riksdagsledamoten har bott i lägenheten i tio år och nu kräver bostadsrättsföreningen att ledamoten ”genast avflyttar” från lägenheten.

Föreningen har tagit kontakt med tingsrätten för att kunna ta sig in i lägenheten och kräva att riksdagsledamoten flyttar ut. Föreningen menar att ledamoten har förverkat sin nyttjanderätt eftersom han ”genom vårdslöshet” är vållande till att det finns ohyra i lägenheten, han  har vanvårdat lägenheten och åsidosatt sin skyldighet att iaktta allt som fodras för att ”bevara sundhet, ordning och gott skick”. Han har inte frivilligt lämnat föreningen tillträde till lägenheten för tillsyn eller arbete.

Det var under mars månad som föreningen fick tillstånd av Kronofogden för att ta sig in i lägenheten. I lägenheten upptäckte föreningen, bland annat, att badrummet fortfarande inte var återställt efter en vattenskada tre år tidigare.

Lägenheten var också ”överbelamrad med saker” och det ”förekom stora mängder ohyra i lägenheten”. Den berörda riksdagsledamoten uppger till Aftonbladet att han inte kan kommentera ärendet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag