Riksdagsledamoten Hanna Wigh: Legalisera cannabis!”

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 23 jan 2018 2018-01-23
E-post 1703

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Hanna Wigh vill legalisera cannabis. 
”Med en legalisering av cannabis berövas inte enbart den organiserade brottsligheten en stor del av sin viktigaste inkomstkälla. En reglerad marknad skulle även innebära ett välbehövligt tillskott till statskassan som skulle komma hela den svenska välfärden till gagn”, skriver Wigh på Expressens debattsida. 

Den före detta sverigedemokratiska riksdagsledamoten Hanna Wigh huserar numera i riksdagen som en sk politisk vilde. En av de frågor Wigh nu profilerar sig inom är legaliseringen av cannabis, något hon förespråkar på Expressens debattsida. 

Wigh kritiserar riksdagens åtta partier för att de inte lyckades beröra ”elefanten i rummet” trots att de ägnade så stor del av förra partiledardebatten till att prata om den våg av brott och våld som sköljer över landet.

”Den stora elefanten i kammaren tycktes inga av partierna vilja kännas vid, nämligen att den väg Sverige valt för narkotikapolitiken i själva verket förvärrar situationen.”, skriver Hanna Wigh.

Enligt Wigh skulle Sverige tjäna på en legalisering och reglerad försäljning av cannabis. Det skulle slå mot den organiserade brottslighetens viktigaste inkomstkälla, generera intäkter till statsapparaten och avlasta polisen så de skulle kunna fokusera mer resurser på brott med brottsoffer istället, menar Wigh.

”Med en legalisering av cannabis berövas inte enbart den organiserade brottsligheten en stor del av sin viktigaste inkomstkälla. En reglerad marknad skulle även innebära ett välbehövligt tillskott till statskassan som skulle komma hela den svenska välfärden till gagn.” 

”Vi kan mycket väl behöva fler poliser – men är det inte logiskt att använda de befintliga resurserna till brott med offer? Är det en vettig prioritering att straffa människor för offerlösa brott då de nyttjat cannabis, framför att exempelvis lagföra våldtäktsmän och ge deras offer upprättelse?” 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag