Rör inte min polis

Bilden är ett montage. Foto: Jakob Bergman / Nyheter Idag

Rör inte min polis är en privat kampanj startad av Nyheter Idag till stöd för poliser som utsätts för våld i sitt arbete. Med kampanjen vill vi uppmärksamma alla bra saker polisen gör i samhället, men även berätta om sådant som polisen tyvärr tvingas uppleva.

Nyheter Idag är ofta ute för att fotografera, filma och dokumentera händelser där polisen arbetar. Det kan vara demonstrationer, oroligheter i förorter och andra händelser där polisen riskerar att utsättas för våld. Ibland förekommer en acceptans och ett ursäktande till använda våld mot poliser. Det tycker vi är fel.

Läs också: Det här är Nyheter Idag

Poliser är människor, precis som du och jag. De kan göra fel och när så sker ska det givetvis uppmärksammas. Och det uppmärksammas ofta när polisen gör något som kunde gjorts bättre. Det tycker vi är bra.

Samtidigt utsätts poliserna själva för mycket som är fel. Det kan vara stenkastning, våldsamt upplopp, men även beteenden där man inte respekterar vad polisen säger. Det behöver också uppmärksammas. Om inte samhället tar polisen på allvar, och stöder deras arbete, vem ska då skydda oss när vi som mest behöver det?

Den här kampanjen är inte betald av någon. Den ingår inte i något PR-arbete från polisens sida. Vi får inga pengar för att vi uppmärksammar det här. Vi tycker inte det ska behövas. Polisen är till för alla människor i Sverige, oavsett vem du är. Därför tycker vi det är självklart att alla människor i Sverige också kan visa sitt stöd för poliser som finns till för både dig och mig. När vi som mest behöver det.

Du kan också visa ditt stöd för polisen. Du kan dela den här sidan på facebook och twitter, eller varför inte gilla polisens egen facebooksida? Du kan även gilla Nyheter Idag, knappen finns högst upp till höger på sidan. Det är ett klick bort.

Vi försöker alltid vara på plats och dokumentera vad som händer vid större demonstrationer och oroligheter där polisen arbetar. Vi kommer även dela med oss av intressanta länkar, berättelser och bilder på facebooksidan rör inte min polis.

Har du bilder, video eller något intressant att berätta som är relevant för vår kampanj? Tveka inte att höra av dig till [email protected]

Mer från Nyheter Idag