Rysk militär om Syrien: Panik och massdesertering efter ryska flyganfall

Andrej Kartopolov Bild: Youtube
  • Måndag 5 okt 2015 2015-10-05
E-post 3505

SYRIEN Den ryske generalöversten Andrej Kartapolov meddelade under lördagen att ryskt flyg nu har slagit mot över 50 olika mål i IS-kontrollerat område. Detta har enligt ryska underrättelserapporter orsakat panik bland IS-terroristerna. 600 IS krigare uppges ha deserterat och skall nu enligt uppgift vara på väg till Europa för att söka asyl.

Det ryska försvarsdepartementet publicerade på lördagen ett videofilmat uttalande av den ryska generalöversten Andrej Kartapolov på Youtube. I uttalandet meddelar Kartopolov att det ryska flygvapnet nu utfört 60 flyguppdrag i Syrien och att de har slagit mot över 50 olika mål på IS-kontrollerat område.

– Flygplanen har startat från flygbasen Hmaimim och har slagit till mot mål över hela Syrien. Anfallen har pågått dygnet runt. Under de senaste tre dagarna har vi lyckats förstöra terroristernas infrastruktur och väsentligt minskat deras stridsförmåga, säger Kartapolov.

Det ryska flygattackerna har enligt uppgift riktats mot mål som kommando- och kommunikationscentraler, ammunitions- och sprängmedelsförråd, träningsläger och vapentillverkningsfabriker.

– Underrättelserapporter gör gällande att militanterna nu lämnar de områden som kontrolleras av dem. De har drabbats av panik och deserteringar. Närmare 600 legosoldater har lämnat sina ställningar och försöker nu fly till Europa, tillägger den ryske generalöversten.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag