Ryska fotbollslag tas bort från TV-spel

Bild: Faksimil Facebook / Public Domain
  • Torsdag 3 mar 2022 2022-03-03
E-post 64

Med anledning av invasionen av Ukraina tas ryska fotbollsklubbar samt det ryska fotbollslandslaget tas bort från det populära TV-spelet FIFA. Det meddelar EA Sports, företaget som står bakom spelet, i ett inlägg på Facebook under onsdagen.

I inlägget skriver man:

”EA Sports står i solidaritet med det ukrainska folket och precis som så många röster runt om i fotbollsvärlden manar vi till fred och ett slut av invasionen av Ukraina.”

TV-spelsjätten fortsätter därefter med att berätta att man har ”initierat processer” för att ta bort samtliga ryska klubblag och det ryska landslaget från spelet. Det gäller bland annat FIFA 22, FIFA Mobile och FIFA online.

”Vi utvärderar också aktivt relaterade förändringar i andra områden av våra spel”, skriver företaget.

Tidigare har det internationella fotbollsförbundet FIFA uteslutit Ryssland från kvalet till VM-slutspelet i Qatar senare i år, där man hade kunnat få möta Sverige i ett avgörande play-off. Därtill har det europeiska fotbollsförbundet UEFA uteslutit ryska klubbar från europeiska klubblagsturneringar.

Läs även: Fotbollslandslaget vägrar spela mot Ryssland i VM-play-off

Läs även: Universitet tog bort Dostojevskij-kurs efter Rysslands invasion – backar efter kritik

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag