S-medarbetare erkänner att de drev trollkonton – Får vara kvar

Foto: Faksimil Twitter
  • Fredag 26 jan 2018 2018-01-26
E-post 484

STOCKHOLM De två S-medarbetare som tidigare misstänkts för att bedriva trollkonton har erkänt. Medarbetarna kommer behålla anställning inom Socialdemokraterna men omplaceras, partiets kommunikationschef Helena Samuelsson vill däremot inte utveckla hur omplaceringen kommer gå till.

Nyheter Idag var först med att uppmärksamma vad som förefaller vara en socialdemokratiskt ”trollfabrik”. Under onsdagen den 17 januari skrev Nyheter Idag om att Socialdemokraternas omvärldsanalytiker Ayan Jamil retweetade vad som uppenbart är ett trollkonto som spred politisk propaganda riktad mot främst Sverigedemokraterna.

LÄS ÄVEN: S-medarbetare avstängda: Utreds för misstänkt trollfabrik

Under tisdagen den 23 januari meddelade SVT Nyheter att två S-medarbetare var avstängda från sitt arbete under en internutredning.

Nu uppger TT att S-medarbetarna har erkänt att de bedrev trollkonton. Medarbetarna som har erkänt har nu omplacerats men fått behålla anställning inom Socialdemokraterna.

– En medarbetare som har haft en samordningsfunktion kommer att bli av med den funktionen och den andra omplaceras, säger partiets kommunikationschef Helena Samuelsson, till TT.

När Samuelsson får frågan om hur omplaceringen ska gå till svarar hon avvisande.

– Det är mellan mig och mina medarbetare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag