S och MP-topparna i Örebro bråkar om vems fel det är att ÖP kan ta plats i kommunstyrelsen

Foto: Faksimil Facebook
  • Lördag 13 okt 2018 2018-10-13
E-post 498

ÖREBRO Det lokala Örebropartiet har ingått en teknisk samverkan med SD för att öka sina nämndplatser. Detta har fått den lokala MP-toppen Niclas Persson att ryka ihop med kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S). De är oense om vems fel det är att ÖP kan ta plats i kommunstyrelsen.

Det går dåligt för Miljöpartiet i Örebro. MP har inte bara tappat flera mandat i fullmäktige, de har också tappat samtliga nämndplatser efter att de misslyckats förhandla med de andra partierna. Nu är Niclas Persson från Miljöpartiet mycket upprörd över att det lilla lokala Örebropartiet lyckats knipa nämndplatser genom teknisk samverkan.

LÄS ÄVEN: Örebropartiet kan bli storvinnare i teknisk samverkan med SD: ”Vi ska göra allt för att våra väljare ska få valuta för sina röster”

Det är de andra partiernas fel att Örebropartiet kan öka sitt inflytande, enligt MP-toppen.

”Örebropartiet får med hjälp av Sverigedemokraterna en plats i kommunstyrelsen. Miljöpartiet blir det enda partiet utanför. Frågan är hur övriga partier tänker när de hellre håller MP utanför nämnder och kommunstyrelse än att minimera inflytandet från dessa extrema partier”, skriver Persson på Facebook.

Kort därefter går Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Örebro in och svarar Miljöpartiet att det i själva verket är Miljöpartiets fel att Örebropartiet och Sverigedemokraterna får fler nämndplatser.

”Sluta nu. En helt avgörande anledning till att ni inte samarbetar med kommunledningen är att ni tackade nej till ett erbjudande. I våra förhandlingar menade jag att vi utgick ifrån att dessa två partier skulle finna varandra. Du trodde inte alls på det. Delar du den verklighetsuppfattningen? Hittar jag på nu?”, skriver Kenneth Nilsson (S) som svar till miljöpartisten, och fortsätter:

”Du hävdade att det inte lönar sig att vara rimlig häromdagen. Nu är det nog dags att försöka visa en rimlig hållning till den verklighet du aktivt bidragit till att skapa för ditt parti och andra inblandade”.

Niclas Persson från Miljöpartiet hoppas dock fortfarande att andra partier ska bjuda in Miljöpartiet för förhandlingar i syfte att stoppa Örebropartiet och Sverigedemokraterna från nämndplatser.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag