S-präst: Släpp in imamer i skolan

Foto: Svenska kyrkan/Flickr
  • Söndag 25 nov 2018 2018-11-25
E-post 5725

SVERIGE För att skapa en ”jämlik skola” vill den socialdemokratiska politikern Anna Karin Hammar släppa in imamer i svenska skolor. Hammar anser att religiösa företrädare måste få undervisa barn i religion under skoltid.

I en intervju i Dagen uppger kyrkopolitikern Anna Karin Hammar (S) att hon tycker att skolan borde släppa in pastorer, präster och imamer för att undervisa i skolorna.

Hammar kritiserar iden med friskolor men tycker att religion ska vara en självklar del av svenska skolbarns undervisning. Hon tycker att skolan måste ge en tydlig plats åt elevernas religiositet.

Rent praktiskt tycker Hammar att skolor borde bjuda in representanter för de stora religiösa traditionerna. Det kan vara en imam, en präst och en pastor. Sedan delas eleverna upp i de traditioner där de känner sig mest hemma. Där får de undervisning utifrån sin tro. Allt detta ska ske på skoltid tycker Hammar.

– Vår nuvarande religionsundervisning är bra. Men för att ungdomar ska må bra behöver skolan hjälpa elever att hitta en existentiell förankring, säger Hammar (S) till Dagen.

Hammar tror att fördomar man minskas i det svenska skolsystemet om man för in religösa inslag i undervisningen.

– Det visar sig redan nu. Den som har minst fördomar om andra troende är den som har ett eget existentiellt perspektiv. Detta måste ses som en tillgång i samhället, säger hon.

LÄS ÄVEN: Muslimsk friskola: ”Allah gör så att blommorna blommar…”

LÄS ÄVEN: Örebroskola sponsrades av Saudiarabien

Ska religiösa ledare – som imamer och präster – släppas in i undervisningen?
4528 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag