S-toppen förlorade valet – vill behålla politikerlönen

Sölvesborgsbron Foto: Thomas Fredriksson/Sölvesborgs kommun
  • Söndag 25 Nov 2018 2018-11-25
E-post 552

SÖLVESBORG Av tradition har oppositionspartier inte heltidsarvoderade politiker i Sölvesborg. Men det vill Johanna Beijer och Socialdemokraterna ändra på efter höstens fiaskoval där partiet tappade 9,5 procent och hamnade i opposition efter 30 år i makten, uppger BLT.

Socialdemokraternas gruppledare i Sölvesborg Johanna Beijer tycker att hon ska få fortsätta uppbära heltidsersättning även i sitt uppdrag som oppositionsråd. Hur det blir med den saken är inte klart, enligt BLT.

Efter valet stod det klart att SD, M och KD, tillsammans med det lilla lokala SoL-partiet, tog makten i Sölvesborg. Nya kommunstyrelseordföranden Louise Erixon (SD) kommenterar Beijers krav på sin Facebooksida. Enligt Erixon har varken hon eller Moderaternas gruppledare tidigare fått heltidsersättningar utan åtminstone för Erixons del så har det handlat om de ordinarie arvoden som alla fritidspolitiker får.

I större kommuner så budgeteras även med heltidsersättningar för en eller flera oppositionspolitiker. Men i en liten kommun, som Sölvesborg med 17 473 invånare, är kommunstyrelsens ordförande ofta den ende som är heltidsarvoderad.

Läs även: Bomben: SD tar makten med M och KD i Sölvesborg i Åkessons hemkommun

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag