Så här kan du förändra ditt liv

  • Måndag 31 jul 2023 2023-07-31
E-post 0

Alla har vi problem, och vissa av oss är bättre än andra på att faktiskt lösa de problem vi har. Det skulle kanske vara skönt om alla våra problem löste sig av sig själva, men tyvärr funkar det inte riktigt så. Ibland känner du kanske att en förändring måste ske, att du har en tråkig vardag eller att du helt enkelt har svårt att rycka upp dig. Att förändra sitt liv behöver inte alls vara en svår uppgift, läs nedan för att lära dig mer.

Varför skjuter vi upp allting?

Det är ingen nyhet att disken svämmar över i köket, gymkortet har inte blivit använt på månader och arbetsuppgifterna har redan lagt sig på hög. Men trots att man har en mängd saker att ta sig till, väljer man hellre att skjuta upp dem för att ligga på soffan och spela casino. Så klart ska man även ta det lugnt och faktiskt komma ner i varv, men många är dessvärre väldigt bra på att prokrastinera viktiga uppgifter, men varför?

Jo, att skjuta upp saker är helt naturligt, dock kan det leda till onödiga problem och stress. Vår hjärna består av fler olika delar, vi har dels en del som finns till för att fatta snabba beslut medan en annan del är “lyckodelen” som väljer att agera när något känns bra i stunden. Så när man vet att man har en jobbig uppgift att ta sig an, blir vi ändå gladare för stunden om man väljer att skjuta upp den tills senare.

Hur slutar man prokrastinera?

När man skjuter upp en uppgift kommer den sakta men säkert bli allt mer energikrävande. Så när du nästa gång har en uppgift du måste göra, varför då inte se till att den blir gjord genast? När du väl satt igång med din jobbiga uppgift ska du minnas att belöna dig själv när du jobbat en stund, påminn dig själv om varför du faktiskt tog tag i uppgiften och gör något kul av det som att lyssna på riktigt härlig musik.

Att göra en förändring är aldrig för sent, och du behöver inte tro att du är en prokrastinerare livet ut.

Saker du kan göra för att förändra ditt liv

Livet är och ska vara roligt, men om du känner att din vardag inte är rolig är chansen stor att du måste göra en förändring på ett plan eller annat. Du kan göra en förändring genom att:

  • Sätt upp mindre mål för dig själv som du vet att du kommer att nå relativt snart. Givetvis ska vi även ha stora mål, men de mindre målen är minst lika viktiga.
  • Våga drömma stort. Det är varken fel eller dåligt att drömma stort, oavsett om det handlar om att du vill bli världskänd musiker, miljardär eller ha en stor herrgård.
  • Våga börja ta risker. Vi människor har blivit allt för vana med att ha ett så bekvämt liv som möjligt. Men om man alltid går i samma bana kommer man aldrig komma ur den.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag