Så tränar Israeliska IDF mot nya knivattacker – Videon visar övningarna

Här visar instruktören hur man avvärjer en knivattack. Foto: Faksimil Youtube
  • Onsdag 9 Dec 2015 2015-12-09
E-post 150

ISRAEL Efter att Israel drabbats av ett stort antal knivattacker mot medborgare i landet tränar nu soldater i IDF mot att bemöta attentatsmän med kniv. I ett videoklipp berättar löjtnant Daniel Teller hur övningarna går till. – Under kursen tränar vi på att slå mot känsliga ställen, säger han.

Ett videoklipp, uppladdat av Israels försvarsmakt, visar hur soldater tränar för att skydda sig själva mot knivattacker, något som drabbat Israel i stor utsträckning den senaste tiden. Träningarna påminner om kampsport och utgår från närstridssystemet Krav Maga. Det går även att träna Krav Maga i Sverige inom vissa kampsportsförbund, även om det i grunden är en militär teknik.

– Krav Maga-kurserna är idag mycket mer noggranna på grund av den senaste tidens knivattacker, förklarar löjtnant Daniel Teller i videoklippet.

I videon som laddats upp på youtube visar övningen att det handlar om att göra två saker samtidigt. Soldaterna tränar på att hålla kniven på avstånd för att skydda sig själv, samtidigt som de på olika sätt försöker slå mot angriparen för att oskadliggöra denne.

– Attackerna sker på nära håll och kräver ett försvar på nära håll. Under kursen tränar vi på att slå mot känsliga ställen. Försvar mot knivattacker är uppenbart för att skydda sig själv. De syftar på att så långt det går skapa en distans mellan en själv och kniven samtidigt som man slår mot så många känsliga ställen som möjligt eftersom enbart slag mot magen kommer inte påverka alla människor på samma sätt.

Nedan ser du vidoklippet där Israeliska soldater tränar mot knivattacker

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag