Sålde sin dotter som sexslav i Afrika

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 28 feb 2023 2023-02-28
E-post

En 44-årig dansk med somalisk bakgrund åtalas för att ha skickat sina barn på ”muslimsk omskolning” i Kenya och Somalia, där den 12-åriga dottern blev könsstympad, såld som sexslav till flera män och bortgift mot sin vilja till en äldre man, rapporterar Ekstra Bladet.

År 2017 tog mannen med sina barn, en 12-årig dotter och en 9-årig son, på vad som utlovades som en spännande fyra veckors semester i Somalia och Kenya.

Men istället blev det en fyra och en halv år lång mardröm för barnen, där de utsattes för muslimsk omskolning med koranstudier och misshandel, medan dottern såldes som sexslav och barnbrud, enligt barnens vittnesmål.

Läs även: Barnäktenskap och månggifte tillåtet vid ”synnerliga skäl” i nytt lagförslag

Flickan ska ha sålts som sexslav på marknader i Somalia och Kenya till äldre män, och tvångsomskurits med hjälp av sin farmor och andra kvinnor i släktens hemby.

Vid ett tillfälle ska hennes far ha arrangerat ett tvångsäktenskap med en 75-årig man. Flickans envisa motstånd gjorde emellertid att äktenskapet inte blev av.

Istället såldes hon senare till en man i 40-årsåldern, som utsatte henne för flera våldtäkter enligt flickans vittnesmål.

Både flickan och pojken ska även ha utsatts för misshandel vid flera tillfällen, utförda av deras far samt olika släktingar och koranlärare, med tillhyggen som sandaler och pinnar.

Barnen kom tillbaka till Danmark i december 2021 och har sedan dess bott på familjehem. Fadern greps av polis i januari 2022 och har suttit häktad fram till rättegången, som börjar på tisdagen och ska pågå i 13 dagar vid en domstol i Odense.

Läs även: Skatteverket godkände barnäktenskap med 14-årig flicka

Läs även: Föräldrar döms för barnäktenskapsbrott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag