Sanandaji rasar mot Lindbergs ryss-attack: ”Aftonbladets ledarsida agerar mer som en hatsajt”

Lindbergs ryska attack mot Sanandaji.
  • Torsdag 23 feb 2017 2017-02-23
E-post

STOCKHOLM ”Intressant att Tino Sanandaji nu får hjälp av rysk propaganda att lansera sin bok”, skriver Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg på Twitter samtidigt som han publicerar en skärmbild från Sputnik News. Nu går Sanandaji till rasande motattack mot Lindberg. – Aftonbladets ledarsida agerar återigen mer som en hatsajt än ett intellektuellt organ, säger Sanandaji till Nyheter Idag.

Ett storbråk rasar mellan Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg och nationalekonomen Tino Sanandaji i spåren efter att Nyheter Idag avslöjade att Ekerö bibliotek vägrar låna ut Sanandajis bok ”Massutmaning”. Då hänvisade biblioteket till mänskliga rättigheter i sin motivering till att inte låna ut boken. Däremot kunde Nyheter Idag berätta att Hitlers bok ”Mein Kampf” går bra att låna hos det aktuella biblioteket.

Ryska statliga Sputnik News rapporterar senare om avslöjandet från Nyheter Idag, något som Lindberg noterar på Twitter. Tillsammans med en skärmbild från Sputnik News twittrar Lindberg insinuationer riktade mot Sanandaji.

”Intressant att Tino Sanandaji nu får hjälp av rysk propaganda att lansera sin bok”, skriver han.

I en senare tweet, som är en fortsättning på tweeten om rysk propaganda, fortsätter Lindberg attackerna mot Sanandaji. Han skriver att ”den här synergin mellan svensk, rysk och amerikansk högerpopulism som vi ser just nu är självfallet bara en slump”.

Sanandaji menar att Lindberg agerar som en hatsajt

Att tillskriva människor falska citat, kopplingar och insinuera falsarier är något som hittills endast förknippats med sajter som Avpixlat. Men efter att Lindberg använder samma argumentationsteknik menar Sanandaji att det kan finnas anledning att beskriva Aftonbladets ledarsida på liknande sätt.

– Aftonbladets ledarsida agerar återigen mer som en hatsajt än ett intellektuellt organ, säger Sanandaji till Nyheter Idag.

Nyligen presenterades uppgifter i en rapport från Utrikespolitiska institutet som visar att Aftonbladet ägnar sig åt att sprida rysk propaganda. I synnerhet var det Lindbergs kolleger på kultursidorna som pekades ut i rapporten. Sanandaji menar att med anledning av detta bör Lindberg vara ytterst försiktig med insinuationer om andra.

– Aftonbladet är den enda tidning i Sverige som har före detta KGB-kollaboratörer som skribenter, säger han.

Men trots påhoppet är Sanandaji storsint. Han berättar i telefonen att han ska skicka ett exemplar av boken ”Massutmaning” till Anders Lindberg. Men inte bara det, han lovar att även signera boken med en personlig hälsning.

– Jag ska signera boken ”From Russia with love”, lovar han i telefonen.

Vill du ha ett eget exemplar av boken som förbjuds av Ekerö bibliotek och som Lindberg insinuerar är en del av rysk propagandakampanj? Du kan beställa boken hos återförsäljarna Bokus och Adlibris.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag