Sanandaji sågar Löfven och Lööf: ”Farsen fortsätter”

Tino Sanandaji. Skärmdump Facebook/Foto: Flickr
  • Lördag 14 jul 2018 2018-07-14
E-post 2620

STOCKHOLM Nationalekonomen Tino Sanandaji är starkt kritisk till den nya gymnasielagen. ”Farsen fortsätter. Även Migrationsdomstolen i Stockholm slår ned afghanamnestin som illegal, och är ännu hårdare än förra domstolen. Ni kan dock glädjas åt att detta inte spelar någon roll”, skriver han på Facebook.

I fredags meddelade Migrationsdomstolen i Stockholm att den nya gymnasielagen underkänns, en vecka efter att Migrationsdomstolen i Malmö fattat samma beslut.

– Vi kom aldrig så långt som Malmö, vi stupade redan på första meningen, säger Kirsi Laakso Utvik, chefsrådman vid Migrationsdomstolen i Stockholm, till Expressen.

Domen i Malmö kommer att överklagas till Migrationsöverdomstolen, och om man beviljar ärendet prövningstillstånd blir domen där prejudicerande. Domstolen uppskattar att ett avgörande kan bli aktuellt först i slutet av september.

Expressen skriver att Migrationsverket fortsätter att pröva ärenden med den nya lagen. Nästan hälften av de 9 000 fallen kommer att prövas direkt av Migrationsverket. Och har man väl fått uppehållstillstånd kan inte beslutet överklagas efteråt.

”Farsen fortsätter. Även Migrationsdomstolen i Stockholm slår ned Afghanamnestin som illegal, och är ännu hårdare än förra domstolen. Ni kan dock glädjas åt att detta inte spelar någon roll”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji på Facebook.

Han fortsätter:

”Eftersom uppehållstillstånd inte kan överklagas kommer alla 4 000 troligen hinna få amnesti innan lagen slutligen rivs upp! Löfven och Lööf kommer att få igenom sin amnesti genom att driva igenom en olaglig lag strid mot lagrådet och sen passa på att snabbt dela ut uppehållstillstånd under tidsluckan det tar innan domstolarna hinner ogiltigförklara den. Det är vad regeringen menar med ordning och reda i asylprocessen, att styra Sverige som en bananrepublik utan bananer.”

Även moderaten och advokaten Henrik Sundström ifrågasätter gymnasielagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag