Säpo bekräftar: Misstänkte terroristen är gripen

Säpo uppges ha gripit den misstänkte terroristen. Foto: Pressbild
  • Torsdag 19 Nov 2015 2015-11-19
E-post 304

SVERIGE På torsdagskvällen uppgav flera medier att den misstänkte terroristen Mutar Muthanna Majid som anhållits i sin frånvaro nu ska vara gripen. ”Säkerhetspolisen har gjort tillslag – personen som var anhållen i sin frånvaro är gripen”, skriver myndigheten på Twitter.

Sent på torsdagskvällen spreds uppgifter i medier om att Säkerhetspolisen gripit den misstänkte terroristen Mutar Muthanna Majid. Flera medier har under dagen gått ut med en bild som ska föreställa mannen, men det är samtidigt något som Säkerhetspolisen inte valt att kommentera med hänsyn till förundersökningssekretess.

Säkerhetspolisens hemsida går inte att nå

Flera medier hänvisar till ett pressmeddelande som publicerats på Säkerhetspolisens hemsida, men den går inte att nå på torsdagskvällen. Det kan möjligen bero på att ett stort antal besökare försöker komma in på sajten samtidigt. Men på Twitter bekräftar myndigheten uppgifterna som sprids i medier.

Söpo arbetade med insats i Boliden

Samtidigt uppgav flera medier att en större polisinsats pågick i Boliden i Västerbotten under torsdagskvällen. Enligt medieuppgifter greps Mutar Muthanna Majid i samband med den insatsen och Säpo har bekräftat att de arbetat Boliden under dagen.

– Jag räknade till elva polisbilar och en bil som såg ut att vara från insatsstyrkan. För att vara i lilla Boliden var det ett otroligt pådrag. Jag såg även poliser med hjälm och skottsäkra västar, säger ett ögonvittne på plats i Boliden till tidningen Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag