SD: Fritt fram för miljöpartister att flytta till utsatta områden

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Lördag 5 feb 2022 2022-02-05
E-post

GÖTEBORG I stället för att utöva påtryckningar på andra familjer kan miljöpartister själva flytta till utsatta områden för att, som de själva säger, ”gynna integrationen”. Det skriver tre SD-politiker på Expressens debattsida.

Miljöpartiet i Göteborg har kommit med ett förslag om att föräldrar med svenska som modersmål ska uppmanas att placera sina barn i skolor som ligger i utsatta områden. Detta ska ske i grupp där föräldrarna ”stimuleras” att ”gynna integration” med valet av skola.

Läs mer: MP: Svenska föräldrar bör placera sina barn i utsatta områden

Förslaget får kritik på Expressens debattsida av SD-politikerna Patrick Reslow, Jörgen Grubb och Jörgen Fogelklou. De menar att miljöpartisterna själva kan flytta till utsatta och segregerade områden om de vill, men att de ska låta andra välja själva.

”Barns bästa och barnkonsekvensanalyser lyser med sin frånvaro i Miljöpartiets resonemang. Tvärtom ska barn via övertalningskampanjer utnyttjas för att täcka upp för partiets egna misslyckanden på integrationsområdet”, skriver SD-politikerna.

”Det står varje miljöpartist fritt att själv flytta till dessa utsatta och segregerade områden och låta de egna barnen gå i de skolor som finns där. Men låt Sveriges alla övriga familjer själva fatta beslut kring sina barns skolgång utan tvång, pekpinnar eller onödiga påtryckningar från politiskt håll.”

Miljöpartiet påstår att blandade skolor leder till bättre resultat för alla elever, oavsett härkomst. Men, skriver SD-politikerna: ”Faktum är att försöken att genom politiska beslut aktivt blanda elever från utsatta områden med elever från välfungerande områden de senaste 15 åren har misslyckats.”

”Malmö, Örebro och Nyköping är exempel på att påtvingad blandning med bussning av elever mellan stadsdelar lett till att grupperingar utifrån social och etnisk bakgrund bestod, eller rentutav förstärktes, och att många elever flydde till andra skolor för att erhålla trygghet och studiero.”

Läs även: S tappar i SVT/Novus – MP fortfarande utanför riksdagen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag