SD-hånet mot Socialdemokraterna: ”Vi menar det vi säger”

Här står Sverigedemokraterna utanför Sveavägen 68 och ser glada ut. Foto: Sverigedemokraterna
  • Torsdag 20 aug 2015 2015-08-20
E-post 1901

STOCKHOLM Efter att tidningen Metro publicerade chocksiffrorna där Sverigedemokraterna för första gången är största parti valde ett gäng från partiets riksdagskansli att håna Socialdemokraterna. – Vi menar ju det vi säger, de är välkomna att samtala med oss om de vill, säger Paula Bieler (SD) till Nyheter Idag.

Det var en viss förvirring under onsdagskvällen om huruvida Sverigedemokraterna för för första gången blivit största parti i en opinionsmätning. Men på natten mellan onsdag och torsdag stod det klart, SD är nu största parti Yougovs mätning med hela 25,2 procent, rapporterar tidningen Metro.

Valde att håna konkurrenten

Tidigt på torsdagsmorgonen valde en grupp Sverigedemokrater att håna konkurrenten Socialdemokraterna på Sveavägen 68. Utanför entrén stod de med plakat med texten ”Heja Jimmie” samt höll upp gratistidningen Metro och lät sig fotograferas. Nyheter Idag har talat med Paula Bieler, som är en av personerna som står på bilden.

Hur kom ni på idén till detta?

– Ja, hur kom man på idén? Det var vår fantastiska kommunikationsavdelning som kom på det här, de tyckte det var självklart att fira siffrorna som kom igår.

Det är ett lite ovanligt grepp, det kan inte uppfattas som att ni hånar Socialdemokraterna?

– Vi menar ju det vi säger, de är välkomna att samtala med oss om de vill. Jag tycker inte bilden är så märkligt, det är ju ett historiskt tillfälle och det sker inte så ofta att ett parti går om Socialdemokraterna och blir störst.

Vad har ni fått för reaktioner på bilden?

– Än så länge är det positivt, den har inte varit ute så länge ännu. Men det är många gilla-markeringar på Facebook, retweets och så vidare.

Hur tror du Socialdemokraterna kommer reagera?

– Det är väl att spekulera, men jag tror inte att det kommer vara så jätteglada miner. En del kommer nog säga att det är en webbaserad undersökning och mena att de inte är tillförlitliga, men då ska man komma ihop att det är web-mätningarna som visat sig vara bäst på att pricka in stödet för SD.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag