SD-källa: Jakobsson uppmanades lämna

Stefan Jacobsson. Foto: Sverigedemokraterna
  • Tisdag 4 sep 2018 2018-09-04
E-post 177

STOCKHOLM Vidlyftiga taxiresor som kan kopplas ihop med privata nöjen, allt på skattebetalarnas bekostnad, blev till slut för mycket för partiledningen. Officiellt begär Stefan Jakobsson att få bli entledigad, men SD-källor berättar att det föregicks av en uppmaning från partiledningen.

Under dagen avslöjade Aftonbladet att riksdagsledamoten Stefan Jakobsson (SD) åkt på vidlyftiga taxiresor som skattebetalarna fått bekosta. Flera resor kopplar Aftonbladet samman med privata nöjen.

Han har även låtit sin familj följa med på privata äventyr som sedan bokförts som ”konferens” när riksdagsförvaltningen fått notan för hotellnätter, resor och traktamenten.

– Jag har gjort fel när det gäller min sambo, medger Jakobsson till Aftonbladet men menar att han i övrigt har följt reglerna.

Uppmanades av partiledningen att lämna partiet

Senare samma dag som Aftonbladets avslöjande publicerades kom så pressmeddelandet från Sverigedemokraterna där Stefan Jakobsson meddelar att han avsäger sin kandidatur på riksdagslistan.

– Det har hela tiden varit min vilja att göra rätt för mig och när det blivit fel har jag begärt att få rätta till det.

– Trots detta upplever jag att anklagelserna och misstankarna mot mig tar upp utrymme som våra partiföreträdare behöver för att kommunicera vår politik. Detta riskerar att försvåra för partiet att genomföra valspurten som man planerat och kan försämra partiets chanser att vinna valet den 9 september, fortsätter han i pressmeddelandet.

Men en SD-källa, med god insyn i partiledningen, berättar för Nyheter Idag att Jakobsson under tisdagskvällen varit i kontakt med ”högsta ort”, det vill säga partiledningen, och därifrån uppmanats att lämna.

– Han har varit i kontakt med högsta ort och fått uppmaningen att lämna, vilket han nu lovar att göra, säger källan till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag