SD:s hemsida kraschade efter pressträff om nya valkampanjen

Massiva reaktioner i sociala medier och hemsidan kraschade efter presskonferensen.
  • Torsdag 15 okt 2015 2015-10-15
E-post 1516

STOCKHOLM På torsdagen höll Sverigedemokraterna en presskonferens där de förklarade att de nu ska göra allt som står i deras makt för att stoppa invandringen, bland annat genom att arbeta utanför parlamentet. Intresset blev så stort att partiets hemsida gick ner under torsdagseftermiddagen.

Inför Sverigedemokraternas pressträff idag klockan 13 var intresset stort från medier. Bara några minuter över ett kunde Nyheter Idag berätta att partiet ställer om hela organisationen och arbetar som om det vore valrörelse. Syftet är att göra allt man kan för att stoppa invandringen.

Det är framför allt två saker som partiet nu tänker göra. Det ena är att lansera en massiv reklamkampanj som även kommer synas i utländska medier för att upplysa människor om vad som väntar ifall de invandrar till Sverige. Det andra är att väcka opinion för en folkomröstning om invandringen.

– Det är dags att folk får vara med och tycka och tänka om det här. Nu lägger man fram en budget där minst 80 procent av folket kommer få det sämre och det är ett ganska unikt läge. Därför anser vi det är viktigt att folk får vara med och tycka om hur vårt land ska utvecklas, säger partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein till Nyheter Idag.

Hemsidan gick ner

På torsdagseftermiddagen, strax efter att pressträffen var avslutat, gick det inte att nå Sverigedemokraternas hemsida på internet, något som kan bero på att allt för många människor försöker komma åt hemsidan samtidigt. När Nyheter Idag kontaktar Sverigedemokraterna känner de ännu inte till driftstörningen på sajten.

– Vi får kolla upp vad det beror på, säger Wallerstein till Nyheter Idag.

I sociala medier dominerar även Sverigedemokraterna i flödena och på Twitter är det blandade reaktioner. Sverigedemokraten Jörgen Fogelklou från Göteborg twittrar att han uppmanar alla anställda i partiet att skänka pengar till partiets valfond. Han avslutar med frasen ”Give em hell”.

Nedan har vi samlat ett axplock av reaktioner på Twitter

Pressekreteraren Fredrik Hammarbäck arbetar för Mona Sahlin som har uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Han har tidigare även arbetat på SVT enligt sin egen twitterbiografi. Enligt honom är det en ”hatkampanj” när SD vill upplysa människor i andra länder att det inte längre finns plats för mer invandring, utan att det som väntar är gymnastiksalar och möjligen även tältläger.

Men det är inte alla som är lika negativa till SD-utspelet. En annan på Twitter väljer att tacka Sverigedemokraterna för att de finns.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag