SD lovar sänkt skatt på bensin och diesel

SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 1184

SVERIGE Om SD får som de vill kommer både bensin och diesel bli billigare efter valet. Det löftet är en av nyheterna i partiets valmanifest som presenteras under onsdagen.

Blir du ruinerad när du tankar bilen och ska åka till jobbet? Då kan SD möjligen vara ett alternativ. Under dagen väntas partiet presentera sitt valmanifest och ett av löftena är sänkta skatter på bensin och diesel.

I förslaget vill SD sänka skatten på både bensin och diesel med 70 öre per liter. Nyheter Idag har talat med en centralt placerad källa i partiet som bekräftar att förslaget finns i valmanifestet.

– Folk har fått stå ut med skattehöjningar på bensin och diesel alldeles för länge. Med vår politik blir det inga fler höjningar och från den 1 januari 2019 vill vi sänka skatten med 70 öre, säger källan.

Det är osäkert om SD kan lova fler skattesänkningar på drivmedel än den som aviseras, men det är ingenting som SD-källan vill utesluta.

– Det kan finnas utrymme för att göra mer framöver.

Enligt ett pressmeddelande kommer Sverigedemokraterna officiellt presentera sitt valmanifest klockan 10:30 i riksdagens presscenter.

Medverkande på presskonferensen kommer vara partiledare Jimmie Åkesson, ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt, rättspolitisk talesperson Adam Marttinen och socialpolitisk talesperson Per Ramhorn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag