SD-politiker nedsparkad på sin kvällspromenad: ”Två afghaner var det”

Marianne Nordin. Foto: Privat / Nyheter Idag
  • Torsdag 17 sep 2020 2020-09-17
E-post 2613

FAGERSTA Marianne Nordin (SD), kommunpolitiker i Fagersta, blev överfallen och nedsparkad av två gärningsmän när hon var ute på sin kvällspromenad i förra veckan. Anledningen, vad det verkar, var att hon hade på sig en SD-tröja.
– Jag är mest förbannad egentligen att man inte får gå klädd hur man vill, säger hon.

Facebooksidan Fagersta Nyheter var först att berätta om överfallet mot Marianne Nordin, som är ersättare i kommunfullmäktige och sitter i SD:s lokala styrelse.

För Nyheter Idag berättar hon att hon var ute på en promenad i centrala Fagersta på natten mellan onsdag och torsdag när två killar på elscooter kom åkande bakom henne.

– Hade jag inte vänt mig om hade de kanske bara farit förbi. Då hade de inte sett vad det stod på min tröja. Det är en marinblå tröja och så står det ”Sverigedemokraterna” i vitt, säger hon.

– De hann fara förbi men vänder. Han som sitter bak skriker ”din jävla SD-hora, du ska dö, vi ska döda dig”, och sparkar omkull mig så jag faller ner i gräset.

Marianne Nordin berättar att sparken träffade henne i magen. Killarna vände om igen och sparkade henne en till gång i magen. Sedan vände de en tredje gång, men då hade hon vänt ryggen till och sparken träffade i rumpan.

Hon berättar att hon normalt brukar gå med sin hyresvärds hund på kvällen, men att de var bortresta just då.

– Jag hade hundgodispåsen kvar i fickan, så jag tog upp den och liksom prasslade och skakade med den. ”Jag kallar på hund”, skrek jag, och då drog de.

Marianne Nordin ringde 112 och polis och ambulans kom till platsen. Efteråt var hon chockad och hon har fått en stukad handled efter ett av fallen.

Hon säger att hon har anmält händelsen till polisen men att hon inte har hört något från dem sedan dess.

Då hon har jobbat med nyanlända tidigare som svenska 2-lärare tror hon att hon vet var gärningsmännen kommer från.

– Två afghaner var det. Det är jag hundra på, säger Marianne Nordin som gissar att de var mellan 17 och 22 år.

– Jag är mest förbannad egentligen att man inte får gå klädd hur man vill, säger hon.

– Jag menar, det är inte bara jag som har fått gliringar utan även mina partikamrater. En väninna i partistyrelsen som också brukar gå med sin tröja på sig ganska frekvent har fått höra, till och med inne på Coop, att ”gå ut härifrån med den där tröjan”. Det har jag också fått höra.

Kommer du att tveka inför att ha på dig din SD-tröja framöver?

– Aldrig i livet! Tror du att två snorungar ska få skrämma mig att inte gå med min SD-tröja på mig? Tvärtom, jag kommer tvätta den oftare och ha den ännu mer på mig. Jag hoppas att SD har en vinterjacka jag kan ha i vinter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag