SD-politiker skulle ha budgetmöte – Började slåss med varandra istället

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 sep 2017 2017-09-13
E-post 244

FALKÖPING Under måndagen 11 september skulle Sverigedemokraterna i Falköping ha ett budgetmöte. Det gick inte så bra. Två av partiets politiker började nämligen slåss med varandra. — Vi känner till att någonting ska ha inträffat som har resulterat i två polisanmälningar, säger Sverigedemokraternas informationsansvarige, Henrik Gustafsson. 

Under måndagen 11 september skulle Sverigedemokraterna i Falköping ha ett budgetmöte. Det gick inte så bra. Två av partiets politiker började nämligen slåss med varandra. Det uppger Falköpings tidning. 

Det var två av partiets kvinnliga medlemmar som inte kunde lösa diskussionen med ord, varpå de försökte lösa det genom våld. Det gick inte heller så bra.

Den ena partimedlemmen slog sin partikollega två gånger på kinden och en gång i pannan, eftersom de hade olika åsikter om ett antal punkter. Händelsen är anmäld till polisen som nu får hantera ärendet.

Kvinnan som först polisanmäldes har upprättat en motanmälan

En av de inblandade är riksdagspolitikern Hanna Wigh. Wigh är också förtroendevald av Falköpings väljare att representera Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige.

Wigh vill inte berätta mer för media än att hon lämnat in en anmälan till polisen.

Sverigedemokraternas informationsansvarige, Henrik Gustafsson, vill inte heller prata med media om händelsen. Han säger  att han vill att utredningen ska ha sin gång innan han säger någonting.

— Vi känner till att någonting ska ha inträffat som har resulterat i två polisanmälningar. Exakt hur och vad får aktuell rättsprocess utreda. En process vi inte har för avsikt att vare sig förekomma eller kommentera ytterligare, säger Henrik Gustafsson till Falköpings tidning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag