SD röstar för kemisk kastrering av barnsexbrottslingar

Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Lördag 27 nov 2021 2021-11-27
E-post 1223

KARLSTAD På fredagskvällen gav Sverigedemokraterna bifall till ett förslag om kemisk kastrering av barnsexbrottslingar, rapporterar SVT. Beslutet togs på partiets landsdagar i Karlstad.

Enligt förslaget som nu har röstats igenom ska den som döms för sexbrott mot barn kunna tvingas att genomgå en hormonbehandling som motverkar personens lust att förgripa sig på barn.

– Förslaget kommer från SD-kvinnor och partistyrelsen har valt att bifalla, det sker mot bakgrund av de studier som gjorts och framför allt refererar man till en studie från Karolinska institutet som visar på goda resultat sett till återfallsrisk, säger Tobias Andersson som sitter i partistyrelsen, till SVT.

– Sedan har vi sedan tidigare förespråkat förvaringsdom för personer som riskerar att återfalla i brottslighet så det här skulle vara ett ytterligare komplement till befintlig politik.

Tobias Andersson säger att den som har en dragning till barn även skulle kunna genomgå behandlingen frivilligt.

– Jag är övertygad om att det finns personer som lider av en dragning till barn som mår fruktansvärt dåligt av det och frivilligt kunnat ställa upp på den här typen av behandling. Så det handlar inte alltid om en påföljd utan en vårdmöjlighet.

Läs även: SD-kvinnor: Dags att kastrera pedofilerna

Läs även: Pakistan kan börja kemiskt kastrera våldtäktsmän

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag