Se filmen när Fittja-män återigen konfronterar ytterligare en demonstration: ”Han är också drabbad!”

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 Dec 2017 2017-12-29
E-post 1448

FITTJA Ännu en demonstration har arrangerats i Fittja till stöd för den kvinna som uppgett att hon blivit gruppvåldtagen i nämnda förort 2015. Inte heller denna demonstration fick genomföras i fred. Istället stördes demonstranterna återigen av arga män som började skrika om att det är en ”feministgrej” och göra gällande att det faktiskt är synd om de som blivit anklagade för att ha begått våldtäkten. Händelsen filmades.
– Han är också drabbad, utbrister en av männen i filmklippet från händelsen. 

Det är kontroversiellt att demonstrera emot gruppvåldtäkt i Fittja.

Inom loppet av tio dagar har två demonstrationer anordnats till stöd för den kvinna som säger sig ha blivit gruppvåldtagen i Fittja. Vid båda demonstrationerna har arga män anlänt till platsen för att börja bråka med demonstranterna.

En demonstration ägde rum i Fittja den 19 december till stöd för kvinnan. Då dök män upp och häcklade samt hånade demonstranterna med ord som ”Gå hem och gråt” ”Kvinnan är en knarkare”.

LÄS ÄVEN: Se filmen när Fittja-männen hånar demonstranterna: ”Jag såg, ja” ”Gå hem och gråt” ”Kvinnan är en knarkare”

Under fredagskvällen 29 december anordnades en andra demonstration, även denna gång dök några män upp för att visa sitt missnöje med att människor demonstrerar emot den gruppvåldtäkt som kvinnan säger sig ha blivit utsatt för.

Männens budskap till demonstranterna var istället att det är synd om männen som friades för våldtäkten. De påpekar även att det är en ”feministgrej” att demonstrera emot gruppvåldtäkter i svenska förorter.

Nyheter Idag har tagit emot en video från konfrontationen, av ett vittne på plats. På videon syns en man som, enligt vittnet, ”för talan” för de andra männen på plats. Mannen kan höras säga att ”han är också drabbad” och hänvisar till en av personerna i gruppen.

Domen om att fem män friades från anklagelser om en grov gruppvåldtäkt mot en kvinna i Fittja har väckt ilska och stor mediauppmärksamhet. Även själva förundersökningen kritiserades eftersom det uppdagats att polisen hade undersökt fel brottsplats. Själva felet upptäcktes dock ett helt år efter att själva undersökningen ägt rum.

LÄS ÄVEN: Polisen undersökte fel trapphus efter gruppvåldtäkten i Fittja – våldtäktsmän kan gå fria

Efter att flera klagomål mot polisens bristande förundersökningsarbete inkommit polisanmäldes tillslut förundersökningen till justitieombudsmannen, JO.

LÄS ÄVEN: Polisens utredning om Fittjavåldtäkten anmäls till justitieombudsmannen

Se filmklippet från det andra försöket att hålla en ostörd demonstration emot gruppvåldtäkt i Fittja.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag