Se insatsstyrkan förbereda sig i Gamla stan

  • Torsdag 19 jun 2014 2014-06-19
E-post 0

STOCKHOLM Nyheter Idag kan visa exklusiva bilder på bombdramat mitt i gamla stan. Enligt Aftonbladet har den misstänkte mannen framfört krav till polisen. Samtidigt har gasen stängts av i kvarteret och avspärrningarna utökats. Nyheter Idag är på plats.

Det är en stor poliskommendering som pågår i centrala Stockholm. Tungt beväpnad polis förbereder en insats mot en man som hotat att detonera en bomb i Gamla stan, Stockholm. Samtidigt har Nyheter Idag kunnat visa exklusiva bilder från en avspärrning på Sveavägen.

– Patrullerna är på plats i Gamla stan för att ta reda på mer om mannen samt händelsen. Polisen är även på plats vid en kontor i Sveavägen då det kan ha samröre med händelsen i Gamla stan, skriver polisen på sin hemsida.

Stor avspärrning

Insatsen kräver stora avspärrningar i det turisttäta Gamla stan. Flera nyfikna åskådare har samlats för att se vad som händer. En av avspärrningarna ligger knappt 50 meter från tunnelbaneuppgången i gamla stan och det avspärrade området har successivt utökats.

– Arbetet på Sveavägen och på Stora Nygatan i Gamla stan påverkar både fordon- och gångtrafiken. I Gamla stan är stora delar av Stora och Lilla Nygatan avstängda. På Sveavägen är det avstängt mellan Rådmansgatan och Olof Palmes gata, skriver polisen på sin hemsida.

Kan ha politiskt motiv

I nuläget finns inga bekräftade uppgifter om mannens motiv. Men enligt polisen finns ett politiskt missnöje. Rykten gör gällande att det kan handla om ett utvisningsärende, men det är inget som är bekräftat.

– Mannen har uttalat sitt missnöje mot riksdagspartier och det är anledningen till att polisen arbetar på flera platser, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen är gripen

Samtidigt som den här artikeln skrivs rapporterar Aftonbladet och Expressen att mannen nu är gripen. Han ska ha gått ut ur en byggnad baklänges, avklädd i enbart underkläder. Enligt livesändningar från Aftonbladet är mannen nu transporterad till annan plats av polisen.

Det är fortfarande avspärrningar och Nyheter Idag kommer bevaka vad som sker i Gamla stan. Vi uppdaterar kontinuerligt med bilder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag