Se polisens kusliga bilder inifrån Grenfell Tower

Foto: Polisen i LondonFoto: Polisen i LondonFoto: Polisen i LondonFoto: Natalie Oxford
  • Måndag 19 jun 2017 2017-06-19
E-post

LONDON Londonpolisen släppte under söndagskvällen bilder inifrån brandhärjade Grenfell Tower som tagits av polisen i samarbete med brandkår och ambulanspersonal. Bilderna visar ett totalt sönderbränt innandöme och vittnar om att de hyresgäster som inte hann evakuera i tid var chanslösa.

Polisen gick under helgen ut med att man befarar att 58 människor omkom i den kraftiga branden natten till onsdagen. 30 har bekräftats döda och ytterligare minst 28 saknade människor tros ha befunnit sig inne i byggnaden och omkommit lågorna.

Arbetet med att hitta och identifiera offren för branden är mycket tidskrävande, skriver Londons brandkår på sin hemsida. Totalt arbetar ett 70-tal personer, utöver konstruktions­ingenjörer, vid Grenfell Tower.

– Det är väldigt viktigt att vi är tydliga med omfattning av den utmaning våra team som söker igenom Grenfell Tower har för att hitta de människor som fortfarande finns där inne för att återföra dem till deras nära och kära, säger polischef Stuart Cundy.

En ny uppdatering över antalet döda väntas under måndagen och polisen befarar att dödstalet kommer fortsätta stiga i takt med att personer som anmälts saknade inte hör av sig. Cundy säger att det finns risk för att alla dödsoffer inte kommer unna identifieras på grund av den starka hetta som rådde inne i Grenfell Tower vid branden. Han säger också att det kan ha funnits människor i huset som ingen anmält saknad.

Räddningsteamen uppges nu ha sökt igenom hela byggnaden, från botten hela vägen upp till toppen. Trots det saknas alltså fortfarande dussintals personer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag