Sexövergreppen fortsätter på We are STHLM – två 15-åriga flickor uppges ha våldtagits

Publikbild på We Are Sthlm. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 18 aug 2019 2019-08-18
E-post 6971

STOCKHOLM Ungdomsfestivalen We Are STHLM har under flera år plågats av att flickor utsätts för sexuella övergrepp. Tidigare har Nyheter Idag avslöjat hur DN mörkat övergreppen ett tidigare år – då frihetsberövade misstänkta var syriska och afghanska män. I år rapporteras sexbrotten fortsätta – hittills har ett tiotal sexuella ofredanden och två våldtäkter rapporterats, något som Aftonbladet skrev om först.

Enligt Aftonbladet så har två våldtäkter fångats på övervakningskameror. Strax innan klockan 20 ska två män ha gått upp bakom två 15-åriga flickor i folkhavet och våldfört sig på dem.

Männen befann sig på söndagseftermiddagen fortfarande på fri fot.

Polisens presstalesperson har inga uppgifter om signalement.

We Are STHLM blev för några år sedan ökänt efter att mängder av flickor utsattes för sexuella ofredanden.

I år har det fortsatt. Hittills har ett tiotal misstänkta sexuella ofredanden rapporterats. En man har gripits och sedan släppts. Nationalitet och ålder på mannen var inte känd för polisens presstalesperson när Nyheter Idag ringde upp. En mer omfattande rapport om årets poliskommendering på We Are STHLM kommer under måndagen.

I januari 2016 avslöjade Nyheter Idag hur DN mörkat övergrepp på We Are STHLM sommaren 2015.

Under en enda kväll ingrep polisen och ordningsvakter mot ett 90-tal killar, men även vuxna män, som ägnat sig åt övergreppen, berättade då ett ögonvittne för Nyheter Idag. DN:s intresse svalnade efter att vittnet, som kontaktat DN för att tipsa om händelserna, berättat att samtliga som omhändertogs var män från Afghanistan och Syrien.

Läs även: Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag