”Sexuellt ofredande”: SD-riksdagsledamoten skickar oönskade ”dick picks” till kvinnor

Bilder ur en video ledamoten skickat till en kvinna.
  • Lördag 6 aug 2022 2022-08-06
E-post 500

Den högt profilerade SD-riksdagsledamoten har vid upprepade tillfällen skickat oönskade videos och bilder till olika kvinnor. I en video, som Nyheter Idag tagit del av, syns hur riksdagsledamoten knäpper upp sina byxor och smeker sig utanpå kalsongerna. – Detta har pågått under en lång tid, säger en uppgiftslämnare med mycket god insyn till Nyheter Idag.

Med bara drygt en månad kvar till riksdagsvalet kan Nyheter Idag avslöja att en SD-riksdagsledamot skickat oönskade pornografiska bilder av sig själv till olika kvinnor, bland annat så kallade ”dick picks”. SD-ledamoten är högprofilerad och syns i flera sammanhang i partiets valrörelse utåt mot väljarna.

I en video som Nyheter Idag tagit del av syns riksdagsledamoten filma sig själv där han knäpper upp byxorna och sedan smeker sitt könsorgan. Videon är skickad över Facebook Messenger där det syns tydligt att det är riksdagsledamoten som är avsändare. Även i videon går det härleda att det är samma man som filmar sig själv. Videon förefaller vara inspelad på ett riksdagskontor.

Flera uppgiftslämnare berättar för Nyheter Idag att riksdagsmannen vid flera tillfällen kontaktat kvinnor i samma ärende. En av källorna, med mycket god insyn, berättar att en kvinna fått bilder skickade till sig oönskat.

Oönskade bilder: ”Kvinnan var äcklad”

Förutom de videobilder som Nyheter Idag tagit del av finns flera fotografier som riksdagsledamoten tagit på sig själv. Det är sexuella bilder som skickats till flera kvinnor.

– Det är exempelvis bilder på honom naken där han har stånd. Kvinnan som fått bilderna ville inte ha det, det var oönskade bilder. Och det syntes tydligt att det var från den här riksdagsledamoten, berättar källan för Nyheter Idag.

– Kvinnan var äcklad och ville inte ha bilderna. Han ville träffa henne i riksdagslägenheten i Gamla stan på kvällar och helger. Hon svarade att hon inte ville ha fler sådana bilder.

Och det ska ej heller varit fråga om en händelse vid ett enstaka tillfälle.

– Jag vet att han skickat liknande saker till fler kvinnor, bland annat till den här kvinnans bekanta. Det förefaller vara ett upprepat beteende.

Advokat: Kan vara sexuellt ofredande

Nyheter Idag har talat med advokat Henrik Sundström som har lång erfarenhet av brottmål. Enligt Sundström råder det ingen tvekan om att riksdagsledamoten kan ha begått ett brott.

– Det är ett typiskt fall av sexuellt ofredande, säger han.

Han tillägger att om händelserna hänt vid upprepade tillfällen under en längre tid kan agerandet även bedömas som ett allvarligare brott. Men av de uppgifter som Nyheter Idag återger förefaller det uppfylla de så kallade rekvisiten för sexuellt ofredande, berättar Sundström.

– Straffvärdet är i regel böter för den här typen av brott.

Nyheter Idag har sökt riksdagsledamoten i fråga, utan resultat. Nyheter Idag söker även Sverigedemokraternas presstjänst.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag