Shekarabis härskarteknik mot Brandberg (L) – ville hellre debattera mot Strömmer

Bild: News Oresund/CC BY 2.0/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 27 mar 2024 2024-03-27
E-post 0

På tisdag kväll debatterade jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) mäns våld mot kvinnor mot Ardalan Shekarabi (S) i TV4 Nyheterna. Men Shekarabi var inte nöjd med motståndet, utan ville hellre debattera mot justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Att Brandberg fick debattera frågan ansåg Shekarabi visade att regeringen inte tar mäns våld mot kvinnor på tillräckligt stort ansvar.

– Normalt brukar jag stå och debattera mot Gunnar Strömmer som är justitieminister. Men när det handlar om våld och mord på kvinnor är det ett statsråd från arbetsmarknadsdepartementet som jag debatterar mot. Det visar att man har fel perspektiv, sade Shekarabi.

TV 4: Paulina Brandberg har ju varit åklagare, hon borde väl kunna det här området?

– Absolut, men det är ju ministern som är ansvarig för polisen och som måste svara på varför man lägger ner den här typen av verksamhet, säger Ardalan Shekarabi med hänvisning till den numera nedlagda specialenheten ”Igor” inom polisen som jobbade med våld i nära relationer.

– Vi valde att bjuda in Paulina Brandberg eftersom hon är engagerad i frågan och eftersom hon under tisdagen träffade ordföranden för Unizon som organiserar merparten av kvinnojourerna i Sverige. Det var också i samband med den träffen som nyheten om regeringens nya satsning mot kvinnovåldet presenterades, säger TV4 Nyheternas Ulf Kristofferson.

Paulina Brandberg själv menar att frågan om mäns våld mot kvinnor i hög grad angår henne som jämställdhetsminister.

– Som jämställdhetsminister har jag ett tungt ansvar i Sveriges regering, bland annat när det gäller att bekämpa mäns våld mot kvinnor. När Ardalan Shekarabi uttalar sig på det sättet förminskar han det arbetet vilket jag tycker är väldigt anmärkningsvärt, säger hon till TV 4.

Shekarabi står emellertid fast vid sin inställning i en skriftlig kommentar till TV 4.

”I vanliga fall så debatterar jag frågor som rör polisens arbete och straffrätten med ansvarig minister som i det här fallet är justitieministern. Justitieministern måste börja ta debatten om hur vi ska stoppa mäns våld mot kvinnor på samma sätt som han tar debatten om hur vi ska stoppa mäns våld mot män” skriver han till kanalen.

På sociala medier får Shekarabi kritik för sin motvilja att debattera mot Paulina Brandberg.

Läs även: Shekarabi hånade Melin (L) med fejkbild

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag