Självmordsbombare misstänks ligga bakom dådet i tunnelbanan

  • Tisdag 4 apr 2017 2017-04-04
E-post 79

RYSSLAND Mycket talar för att explosionen i en tunnelbanevagn i S:t Petersburg under måndagen var en självmordsattack. Kvarlevor har påträffats i tunnelbanevagnen som myndigheterna misstänker härrör från en självmordsbombare. Och under tisdagen har en varning inkommit om att ytterligare en attack kan vara förestående.

Ryska statliga medier rapporterar att 10 tunnelbanestationer är avstängda i S:t Petersburg efter att ett anonymt samtal inkommit till ryska myndigheter med en varning för en ny attack. Samtidigt rapporterar flera medier att måndagens sprängning kan vara utförd av en självmordsbombare.

– Vi har hittat kvarlevor från en person inne i tåget, som skulle kunna ha haft sprängladdningen på sig. Hans identitet är fastställd, säger utredningsledaren Svetlana Petrenko till den statliga nyhetsbyrån Tass.

Det finns även uppgifter som gör gällande att den misstänkta terroristen hette Akbarzhon Jalilov, rysk medborgare med ursprung från Kirgizistan.

Tidigare har Nyheter Idag rapporterat om övervakningsbilder som visar en man i hatt och skägg som enligt uppgifter ska ha kastat in en väska i en tunnelbanevagn. Den mannen rapporteras själv ha kontaktat polis och nekat till att ha något med dådet att göra.

Dödssiffrorna fortsätter stiga från måndagens dåd i S:t Petersburg. Tidigare under torsdagen meddelade den ryska hälsoministern Veronika Skvortsova att ytterligare tre personer avlidit till följd av dådet, varför det nu totalt är 14 personer som omkommit. Ytterligare tolv personer rapporteras befinna sig i ett kritiskt tillstånd. Det rapporterar det ryska statliga mediebolaget RT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag