Sjöstedt: Beredd att få igenom vänsterpolitik med C och L

Annie Lööf (C) och Jonas Sjöstedt (V). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 2 jul 2018 2018-07-02
E-post 854

SVERIGE I en intervju för Aftonbladet öppnar Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt upp för att förhandla med Centerpartiet och Liberalerna efter höstens val.

I första hand vill Jonas Sjöstedt vara med och bilda en vänsterregering efter valet, men om inte det är möjligt är han öppen för att budgetförhandla med borgerliga partier. Vänsterledaren säger till Aftonbladet att han kan tänka sig en regering bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna.

– Vi tänker agera för att vi ska få en regering utan borgerliga partier. Men det kan bli ett väldigt komplicerat läge i höst och vi är alltid beredda att förhandla om vi kan få igenom vänsterpolitik. Vi stänger inte dörren för att göra det även med andra regeringskonstellationer än den som finns idag, säger Jonas Sjöstedt.

Aftonbladet frågar partiledaren, som på måndagen håller tal i Almedalen, om han kan tänka sig att sitta i en regering med S, C och L.

– Vi tänker agera för att vi ska få en regering utan borgerliga partier. Men det kan bli ett väldigt komplicerat läge i höst och vi är alltid beredda att förhandla om vi kan få igenom vänsterpolitik. Vi stänger inte dörren för att göra det även med andra regeringskonstellationer än den som finns i dag, svarar Jonas Sjöstedt.

Jan Björklund (L) avfärdade snabbt inviten under måndagsmorgonen. Något svar från Annie Lööf (C) har i skrivande stund ännu inte kommit.

Läs även: Centerpartiets markering: SD ska stå utanför politiskt inflytande

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag