Skandal på Järvaveckan: Polis tvingades av scen när förortsrappare skulle debattera

Foto: Twitter
  • Måndag 17 jun 2019 2019-06-17
E-post 1088

STOCKHOLM Under en debatt på söndagen om populärkultur på Järvaveckan vägrade artisten Dree Low stå på scen med lokalpolisen Hanif Azizi. Dree Low kunde stå kvar – medan Azizi tvingades lämna.

Den politiska seminarieveckan Järvaveckan som arrangeras i Spånga i Stockholm avslutades på söndagen. Under ett av seminarierna – med titeln ”När segration blir populärkultur” – skulle förortens populärkultur diskuteras av bland andra Muf:s ordförande Benjamin Dousa och riksdagsledamoten Lawen Redar (S).

Även en rapartist som kallar sig Dree Low skulle delta, liksom polisen Hanif Azizi, områdespolis i Spånga-Tensta.

Men Dree Low vägrade stå på scen tillsammans med Azizi. Det slutade med att Azizi – inte Dree Low – fick lämna scenen. Något som Azizi själv berättade om på Twitter på söndagen.

 

Lite senare gick Järvaveckan ut och skrev i ett pressmeddelande att ”situationen hanterades på fel sätt”, men skyller också på artistbolaget Tukio som arrangerade debatten.

 

Benjamin Dousa fick efteråt frågan på sociala medier varför han stod kvar när polisen Azizi tvingades bort. Då avslöjar Dousa att arrangören Tukio ljög för honom och påstod att Azizi hoppat av.

 

Tukio har tidigare bland annat samarbetat med Bonniers konsthall och även varit med på festivalen We are STHLM.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag