Skandal-youtuberns sjuka svar: ”Dessa barn kan ju växa upp och vilja bli tillsammans med mig”

Bild: Faksimil Tiktok/SVT
  • Fredag 25 nov 2022 2022-11-25
E-post 72

Efter en kritisk granskning av Svenska Dagbladet har Youtube stängt av den populära youtubern Pontus Rasmusssons konto med motiveringen att kanalen innehöll sexuellt innehåll som riktades mot barn, vilket strider mot Youtubes regler. Men när Rasmusson ska svara på kritiken i en intervju med SVT:s Lilla Aktuellt skapar hand skandal igen.

– Jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn. Men dessa barn kan ju växa upp och kanske då vilja bli tillsammans med mig, säger han bland annat.

24-årige Pontus Rasmusson är framförallt populär bland barn och tonåringar, och Lilla Aktuellts reporter konstaterar att Rasmusson i många inlägg tycks flörta med sina unga följare.

– Vill du att dina följare ska vilja vara tillsammans med dig? frågar reportern.

– Jag skulle inte hindra om de skulle känna sig intresserade. Absolut inte de unga då såklart, men de lite äldre följarna. Så att bli tillsammans med ett fan ser inte jag som något fel.

Rasmusson försvarar också en film han tidigare lagt upp på Tiktok med en text om att ta någon av sina följares oskuld.

– Det är tabubelagt att snacka om sex. Man måste passa sig när man pratar om det, och göra det på ett korrekt sätt. Den videon är inte problematisk, det är en del av allas liv att tappa oskulden, menar Rasmusson.

Intervjun med Rasmusson får många Twitteranvändare att reagera.

Läs även: Populär Youtuber sexualiserade barn – stängs av och gråter ut

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag