Skandalartisten kan vinna norska melodifestivalen med hjälp av äkta silikonbröst

  • Torsdag 5 mar 2015 2015-03-05
E-post 931

NORGE Han har blivit avrunkad i norska Paradise Hotel för tre år sedan. Han samarbetar med snusk-gitarristen i Rövballebandet. Hans låt om en pizza toppar listorna och riskerar vinna norska melodifestivalen. Nyheter Idag har talat med Stian ”Staysman” Thorbjörnsen.

Norska motsvarigheten till melodifestivalen, ”Melodi Grand Prix”, kan bli en rysare. Den norske skandalartisten Stian Thorbjörnsen, även känd som ”Staysman”, deltar med låten ”En godt stekt pizza” och den är just nu en av Norges mest spelade låtar. Oddsbolagen rankar den just nu på tredjeplats, men den ser ut att klättra upp mot en andraplats inom kort.

I låtens musikvideo ser vi en hemmafest där en kille juckar med en upplåsbar sexdocka, en tjej med silikonbröst från norska Paradise Hotel förför programledaren Live Nelvik i en het sexscen och en teve kastas ut från huset. Men det stannar inte där, skandalartisterna från Rövballebandet – som mött mycket skarp kritik från en svensk feministisk musikrescensent – syns också i videon till låten som är på väg att vinna norska melodifestivalen.

Nyheter Idag har givetvis talat med Stian ”Staysman” Thorbjörnsen för att berätta om sig själv och bidraget till Melodi Grand Prix. Han är 32 år gammal och bor i Fredrikstad. Han förklarar för Nyheter Idag att han jobbar med musik och låten ”en godt stekt pizza” har han komponerat med flera personer.

Förutom det var duon ”Staysman och Lazz” det mest spelade albumet i Norge förra året, berättar Stian. Ironiskt nog hette albumet ”Helt sykt store hits” som på svenska kort och gott betyder ”Helt sjukt stora hits”.

Tror du att du kommer vinna norska melodifestivalen?

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna. Det är första gången jag är med i melodifestivalen, säger Stian Thorbjörnsen till Nyheter Idag.

Hur har reaktionerna varit på din låt?

– Haha, det har varit allt från positiva reaktioner till närapå hat mot låten.

I låten sjunger Thorbjörnsen om en välgräddad pizza, ”blannevann” – alltså läskedryck som används till att blanda grogg samt om en jättetrimmad traktor, som på norska heter ”blodtrimmad traktor”.

Varför en ”blodtrimmad traktor”?

– Haha, vi gör texter om det enkla livet och om landet. Det är viktigt för oss att göra texter som man kan lära sig genom att bara lyssna en gång.

Du har gjort en såkallad ”Northug” i Paradise Hotel, kan du berätta om den?

– Det är att bli onanerad av en tjej som ”åker skidor” med en ”stav” i varje hand.

Stuntet kräver alltså två killar och en person av valfritt kön i mitten, som sedan ”åker skidor” genom att onanera personerna på var sida. Övningen anspelar på Petter Northug som är en norsk proffessionell längdskidåkare.

Och det fungerade bra?

– Ja, det var skoj. Norge minns det fortfarande, trots att det var tre år sedan.

Har tjejen i er video äkta silikonbröst?

– Ja, det har hon. Hon den blonda är också med i Rövballebandet. Hon var också med i Paradise Hotel, samma säsong som mig. Och tjejen som hon har typ sex med är också en kändis i Norge. Hon är en mer respekterad kändis, Live Nelvik heter hon.

Ni har samma gitarrist som Rövballebandet? I videon syns också Erik Röv?

– Ja, Lazz (Lasse) spelar i Rövballebandet också.

Det är så namnet ”Staysman & Lazz” blev till. Duon består alltså av Paradise Hotel-kändisen Stian samt skandalgitarristen Lasse från det ökända Rövballebandet som Nyheter Idag tidigare har rapporterat om. Det är också bakgrunden till att personer från Rövballebandet syns supa ner sig i musikvideon till melodifestivalbidraget ”En godt stekt pizza”.

Vad betyder Staysman?

– Det betyder inget. Jag blev kallad så när jag var 10 år bara.

Ska ni spela i Sverige?

– Vi försöker ordna spelningar under 2015. I Norge har vi spelat i fem års tid och i år har vi säkert 100 konserter inplanerade.

Innan vi avslutar vårt samtal med Stian ”Staysman” Thorbjörnsen berättar han att det var riktiga groggar i musikvideon varför de blev rätt fulla under inspelningen. När de vaknade igen påminde deras DJ att de hade en presskonferens med Norges glammiga melodifestival.

– Man var lite bakfull, men det gick bra trots allt.

Nedan ser du musikvideon till norska mello-låten ”En godt stekt pizza”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag