Skandalfilmen: Socialdemokraternas ungdomsförbund tar ner flaggor och affischerar på Moderaternas valstuga

Foto: Instagram
  • Onsdag 15 aug 2018 2018-08-15
E-post 2068

MALMÖ SSU i Malmö är i blåsväder. De har plockat ner flaggor och satt upp affischer för Socialdemokraterna på Moderaternas valstuga i Malmö. Som lök på laxen lade man sedan upp sabotaget på Instagram som en video med titeln: ”Enkla knep för att snygga till en valstuga”.

Moderaterna i Skåne har sedan valaffischerandet kom igång fått sina affischer nerrivna och förstörda, bland annat i Staffanstorp. Där pekas Ung Vänster ut av kommunalrådet Christian Sonesson (M).

– Det var Ung Vänster som var nere och rev ner affischerna. Vi har inte helt koll än, men det är affischer på mellan fem och tio platser, sade han till Kvällsposten/Expressen.

Nu är det Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU i Malmö som lagt i ytterligare en växel när det gäller valsabotage och trakasserier.

På sitt eget Instagramkonto ssumalmo lade man upp en film (numera borttagen) på hur en kvinna går och plockar ner flaggor från Moderaternas valstuga i Malmö. I filmen syns också att Moderaternas valstuga klätts med Socialdemokraternas valaffischer.

Moderate riksdagskandidaten Noria Manouchi från Malmö var snabb nog att spara ner SSU Malmös film innan de plockade ner den och har lagt upp den på sin Facebooksida.

Hennes dom över förövarna är hård:

”Så här går det till när man inte respekterar demokratin, när man inte har någon respekt för sina politiska kollegor eller egendom.

Varje val kan man förvänta sig viss skadegörelse på valstugorna, valbockarna eller partilokalen men oftast är det extremhögern eller extremvänstern som ligger bakom det. Det är rörelser som vanligtvis tycker att våld mot både människor och egendom går att rättfärdiga. Att SSU Malmö nu har passerat denna gräns är direkt ovärdigt och de borde skämmas.

Jag blir så fruktansvärt besviken när jag ser detta på deras officiella instagramkonto. Dessa personer tillhör alltså det parti som under absolut längst tid har styrt och format Sverige. En organisation som påverkar så många ungdomar och som i alla lägen bör utgöra förebilder, inte vandaler.”

 

Filmen har rönt stor uppmärksamhet på sociala medier.

 

SSU har centralt tagit avstånd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag