Skar halsen av sin katt för att mörka misshandel – döms till sex månaders fängelse

Katt Genrebild Foto: Yu-Jheng Fang CC BY-SA 20
  • Onsdag 16 nov 2022 2022-11-16
E-post

Efter att han slagit sin katt så illa att den bröt benet blev Adam Alkour orolig över att veterinären skulle förstå vad som hänt. Så han skar halsen av katten och begravde den i hemlighet. Nu döms han till ett halvårs fängelse av en brittisk domstol för brottet.

I ett vredesutbrott gav sig Adam Alkour, 32, på sin katt Darwin och slog honom så illa att han bröt benet, rapporterar Daily Mail.

Först ska Alkour ha försökt få en tid hos en veterinär för att ta hand om den skadade katten, men då han var rädd för att veterinären skulle förstå vad som hänt beslöt sig Alkour istället för att undanröja bevisen på sitt djurplågeri genom att döda katten.

Med ett rakblad skar Alkour halsen av den sexåriga katten, och när den blött ihjäl gick han med liket till en plats nära en mil hemifrån där han begravde katten.

Alkour beskrev sedan händelsen för en vän i SMS, och döms nu av Newcastle Magistrates’ Court till sex månaders fängelse för dådet. Alkour förbjuds även att ha husdjur under resten av sitt liv.

Läs även: Fotbollsspelare sparkade katt i video – buas ut av hemmapubliken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag