Skola anmäls till Arbetsmiljöverket – matpersonal anklagades för att försöka lura i skolbarn fläskkött

Bild: Google Street View
  • Måndag 28 mar 2022 2022-03-28
E-post

Norrtullskolan i Söderhamn anmäls till Arbetsmiljöverket på grund av stök och bråk i matsalen, rapporterar P4 Gävleborg. Bland annat ska elever ha anklagat personal för att ha försökt lura i dem fläskkött.

– På skolan det berör så har vi haft under tid lite incidenter som gör att vår arbetsmiljö har inte varit tillräckligt god, och på slutet här har det uppstått situationer som vi har ansett att det här behöver vi gå vidare med och anmäla som tillbud till Arbetsmiljöverket, säger Thomas Kihlström till P4 Gävleborg.

Det handlar om elever som är aggressiva och respektlösa enligt anmälan, där det också framgår att eleverna anklagat personalen för att ljuga om matens innehåll och försöka lura dem att äta fläskkött.

– Det är situationer som har uppfattats som delvis hotfulla, och det är dem vi kommer att jobba vidare med nu, säger Kihlström.

Läs även: Protest mot fläsk när Halmstad sparar pengar på skolmat

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag