Skolflicka ihjälslagen – vägrade hylla Irans högste ledare

Demonstration mot regimen i Iran. Bild: Darafsh/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 20 okt 2022 2022-10-20
E-post 108

En iransk skolflicka har misshandlats till döds av landets säkerhetsstyrkor efter att hon vägrat sjunga en sång som hyllade landets högsta religiösa ledare Ali Khamenei, rapporterar Metro UK.

Enligt det iranska lärarfacket ska säkerhetsstyrkor stormat in på en skola i Ardabil i nordvästra delen av landet och krävt att de kvinnliga studenterna skulle sjunga en sång som hyllade Khamenei.

När flickorna vägrade gick säkerhetsstyrkorna till angrepp, och 16-åriga Asra Panahi, som tillhör den azeriska minoriteten i landet, blev misshandlad så svårt att hon senare avled på sjukhus.

En annan flicka är allvarligt skadad efter attacken och får sjukhusvård, och ett antal studenter som skanderade regim-fientliga slagord har gripits.

Iranska tjänstemän har förnekat dödsmisshandeln, och nyhetskällor kopplade till Revolutionära gardet uppger att flickan avlidit på grund av ett hjärtfel.

Uppgifterna om flickans död har emellertid lett till nya demonstrationer mot regimen i Iran.

Läs även: Iransk stats-TV hackades: ”Våra ungdomars blod är på dina händer”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag